De senaste dygnen har jag legat tokdäckad med vad jag antar är en klassisk, och riktigt riktigt jävlig, influensa. Med andra ord har jag mer eller mindre sovit mig igenom den här veckan. Idag är första dagen jag över huvud taget orkar öppna datorn, men det är ju framsteg i sig så jag hoppas verkligen att den här skitsjukan är på väg att avta nu…
Som utlovat vill jag idag ge er receptet på min pepparkaksglass med bitar av pepparkaksdeg:
PEPPARKAKSGLASS med bitar av pepparkaksdeg
Pepparkaksdeg:
- 1 msk (12g) kokosolja
- 1 msk (15g) mandelsmör
- 1 msk sukrin gold (eller kokossocker)
- 1/2 ägg (kläck 1 ägg i ett glas, vispa ihop med en gaffel, använd hälften)
- 2 msk kokosmjöl (jag använde fettreducerat kokosmjöl, vanligt funkar säkert lika bra)
- 1 msk vassle proteinpulver, jag använde Tyngre’s Kanelbulle
- 1/2 tsk fiberhusk
- 1 nypa vaniljpulver
- 1/2 tsk kanel
- 1/3 pepparkakskrydda
Glass:
- 200g kvarg
- 2 äggvitor
- 1/2 dl mjölk
- 60g vassle proteinpulver – jag blandade Tyngre Kanelbulle (40g) och Vaniljdrömmar (20g)
- 1/2 tsk kanel
- 1/3 tsk pepparkakskryddor
Gör såhär:
- Gör pepparkaksdegen: rör ihop kokosolja, mandelsmör och ägg. Tillsätt torra och forma till en deg. Rulla till små bollar och ställ in i kylen sålänge.
- Mixa allt till glassen, häll över i en plastbytta och ställ in i frysen. Har du glassmaskin så kör med den.
- Rör runt i glassenmed jämna mellanrum (var 30e-60e minut eller så) och när den är något tjockare, rör ner pepparkaksdeg-bollarna. Använder du glassmaskin slänger du ner dem i glassen mot slutet.
2 Kommentarer
Johanna
22 november, 2016 at 13:48Hei! Kan man bruke kasein/blanding av kaseing og vassle proteinpulver i stedet for rent vassle? 🙂 Har nemlig kun gourmet pro her hjemme som er noe mer fastere når man blander ut pulveret enn hva vassle er! Spiller det noen rolle?
Lovisa
24 november, 2016 at 09:27Vad använde du för kvarg i glassen? Naturell? 🙂 ser super ut!