Kolasmakande proteinmuffins fyllda med salt karamell-sås… hur låter det?
Oavsett hur det låter kan jag tala om att det smakade ljuvligt!
Salted Caramel-Proteinmuffins
Receptet ger 5 muffins
Du behöver:
- 40g (0,75 dl) havremjöl
- 8g (1 msk) fettreducerat kokosmjöl (vanligt kokosmjöl funkar fint)
- 14g kasein proteinpulver i vaniljsmak, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- 1/2 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 1 ägg
- 1 msk mjölk
- strax över 2 msk (46g) fibersirap gold, jag använde Nicks sirap med honungssmak (annan sirap eller honung funkar bra)
- 25g (1,5 msk) proteinella salted caramel
- kolasås (recept nedan)
Kolasås:
- 1 dl grädde, jag använde Milda 4%
- 42g (drygt 2 msk) mörk fibersirap, jag använde NICKS med honungssmak
- 1,5 dl sukrin gold
- 40g kokosolja
- en rejäl nypa salt
Gör så här:
- Gör kolasåsen: rör ihop alla ingredienser i en liten kastrull och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
- Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 5 muffinsformar på ett ugnsgaller (jag använder formar i silikon och rekommenderar det varmt, så smidigt!)
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
- Vispa/rör ihop ägg, mjölk, sirap och proteinella. Vänd ner den torra blandningen och vänd ihop med slickepot.
- Fördela muffinssmeten mellan muffinsformarna och gör en ”grop” i varje med baksidan av en liten sked. Fyll med kolasås, och ringla lite över hela muffinsen.
- Grädda i ca 11-12 minuter, ta ut och låt svalna.
Inga kommentarer