MJUKA KAKOR & MUFFINS PROTEINBAK Recept

Salted Caramel-Proteinmuffins

Kolasmakande proteinmuffins fyllda med salt karamell-sås… hur låter det?

Oavsett hur det låter kan jag tala om att det smakade ljuvligt!


Salted Caramel-Proteinmuffins

Receptet ger 5 muffins

Du behöver:

  • 40g (0,75 dl) havremjöl
  • 8g (1 msk) fettreducerat kokosmjöl (vanligt kokosmjöl funkar fint)
  • 14g kasein proteinpulver i vaniljsmak, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
  • 1/2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • strax över 2 msk (46g) fibersirap gold, jag använde Nicks sirap med honungssmak (annan sirap eller honung funkar bra)
  • 25g (1,5 msk) proteinella salted caramel
  • kolasås (recept nedan)

Kolasås:

  • 1 dl grädde, jag använde Milda 4%
  • 42g (drygt 2 msk) mörk fibersirap, jag använde NICKS med honungssmak
  • 1,5 dl sukrin gold
  • 40g kokosolja
  • en rejäl nypa salt

Gör så här:

  1. Gör kolasåsen: rör ihop alla ingredienser i en liten kastrull och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 5 muffinsformar på ett ugnsgaller (jag använder formar i silikon och rekommenderar det varmt, så smidigt!)
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
  4. Vispa/rör ihop ägg, mjölk, sirap och proteinella. Vänd ner den torra blandningen och vänd ihop med slickepot.
  5. Fördela muffinssmeten mellan muffinsformarna och gör en ”grop” i varje med baksidan av en liten sked. Fyll med kolasås, och ringla lite över hela muffinsen.
  6. Grädda i ca 11-12 minuter, ta ut och låt svalna.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar