Lakrit och choklad = himla bra kombo. Precis som det mesta med choklad… men ja, lakrits var det ja!
Det var länge sedan jag bakade (jo, faktiskt. Kylen och frysen har ekat tomt på godsaker senaste tiden) så härom dagen ville jag hitta på något nytt att ha i beredskap när sötsuget smyger sig på. Snabbt, ska det gå, och enkelt, ska det vara! Med inspiration härifrån blev det ett gäng härligt sega och kladdiga, proteinboostade chokladbrownies med tydlig lakritssmak. Fantastiskt goda!
- 2 dl cashewnötter (eller någon annan nöt, som faller dig i smaken)
- 10 st färska dadlar (utan kärnor, givetvis)
- 3/4 dl kakao
- 25g (≈1/2 dl) vassleprotein med chokladsmak
- 1,5 msk äppelmos
- 2,5 tsk lakritspulver
- 1 nypa salt
- 1/2-1 dl vatten
Mixa nötterna så du får småbitar, tillsätt övriga ingredienser och mixa tills du får en seg… massa. Man får stoppa och röra runt med slickepott då och då. Kleta ut på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen i ungefär en halvtimme. Ta ut, skär i bitar och förvara sedan i frysen. Ät som de är, med vaniljglass eller som vi gör här – med hallon/vanilj-proteinfluff. YUMMIE 😀
15 Kommentarer
jwes
16 november, 2012 at 12:24men jäklar vad gott!! 😀 du är expert på att få en sugen på att baka !
Zandra
17 november, 2012 at 08:12Det ser ju alltid SÅ gott ut när du bakar! Som hämtar ur en kokbok 🙂
Zandra
17 november, 2012 at 08:12Det ser ju alltid SÅ gott ut när du bakar! Som hämtar ur en kokbok 🙂
Annica Långvall
17 november, 2012 at 17:39Ser riktigt gott ut även om jag själv skulle hoppa över lakritsen 🙂 Måste testa att baka med äppelmos, det låter så saftigt och gott.
Här har du ett muffinsrecept som kanske skulle falla dig i smaken!
http://blogg.allehanda.se/dietistannica/2012/11/17/mandelmuffins-med-choklad/
Ha en fin kväll!
Annica Långvall
17 november, 2012 at 17:39Ser riktigt gott ut även om jag själv skulle hoppa över lakritsen 🙂 Måste testa att baka med äppelmos, det låter så saftigt och gott.
Här har du ett muffinsrecept som kanske skulle falla dig i smaken!
http://blogg.allehanda.se/dietistannica/2012/11/17/mandelmuffins-med-choklad/
Ha en fin kväll!
Cam
20 november, 2012 at 09:10Alltså… Jag dör varje gång jag går in på din blogg…. Det finns ju massor med recept som jag måste, (JA, MÅSTE), prova 😀
roethlisberger
20 november, 2012 at 09:26haha åh, vad glad jag blir (för den typen av död är fin, ändå! visst?!) bara å prooova ju 😀
Cam
20 november, 2012 at 09:10Alltså… Jag dör varje gång jag går in på din blogg…. Det finns ju massor med recept som jag måste, (JA, MÅSTE), prova 😀
Jessica Bergsten
10 april, 2016 at 16:17Den här kakan ser supersmartig ut 🙂 Vad består hallon/vanilj proteinfluffet av?
Katarina
13 april, 2016 at 12:18Hej!
Tycker verkligen om din blogg! Så fina bilder, recept och skön stämning! 🙂
Är inte proteinpulversuperexpert precis…. hur mycket är en skopa? 🙂 Finns det inte olika stora sådana tänker jag…
roethlisberger
13 april, 2016 at 15:26Hej, vad roligt att höra, hoppas du fortsätter kika in och att känslan då förblir densamma! 🙂
Det här inlägget skrev jag får många år sedan, hade ärligt talat helt glömt att jag varit så luddig i beskrivningen att jag bara skrev ”en skopa”, förstår givetvis att det är svårtolkat, haha. För precis som du säger är skoporna olika stora, det visste jag nog inte då jag skrev receptet, då alla mina skopor varit lika stora 😉 Ska ändra måttangivelsen i receptet, för det ska vara 25g vilket är ≈1/2 dl.
Katarina
14 april, 2016 at 07:24Tack snälla för så snabbt svar! Jag tror minsann det blir till att baka ikväll 🙂
Katarina
13 april, 2016 at 12:18Hej!
Tycker verkligen om din blogg! Så fina bilder, recept och skön stämning! 🙂
Är inte proteinpulversuperexpert precis…. hur mycket är en skopa? 🙂 Finns det inte olika stora sådana tänker jag…
roethlisberger
13 april, 2016 at 15:26Hej, vad roligt att höra, hoppas du fortsätter kika in och att känslan då förblir densamma! 🙂
Det här inlägget skrev jag får många år sedan, hade ärligt talat helt glömt att jag varit så luddig i beskrivningen att jag bara skrev ”en skopa”, förstår givetvis att det är svårtolkat, haha. För precis som du säger är skoporna olika stora, det visste jag nog inte då jag skrev receptet, då alla mina skopor varit lika stora 😉 Ska ändra måttangivelsen i receptet, för det ska vara 25g vilket är ≈1/2 dl.
Katarina
14 april, 2016 at 07:24Tack snälla för så snabbt svar! Jag tror minsann det blir till att baka ikväll 🙂