Recept

CHOKLAD – tjugo favoritrecept

Alla dessa ”matdagar” som finns, vissa mer välkända, så som fettisdagen och kanelbullens dag — andra en aning… mindre välkända. För inte visste då jag att även messmöret och ostbågen (?!) hade egna ”dagar” numera. De flesta av alla dessa matdagar känns såklart bara onödiga och rätt fåniga, men det finns ändå ett par godsaker också jag tycker förtjänar en egen dag.

Därför blev jag både förvånad och lite besviken på mig själv när jag insåg att jag missat den kanske viktigaste och finaste matdagen av dem alla, nämligen World Chocolate Day. Den 7 juli gick denna dag mig helt obemärkt förbi, och eftersom det inte känns riktigt rimligt att inte ens ha nämnt chokladens egna dag här i bloggen, har jag nu samlat ihop mina chokladigaste favoriter. Lite sent men äh — alla dagar bör vara ”chokladdagar”, ju. Enjoy!


TJUGO CHOKLADIGA FAVORITRECEPT


Vanilla Almond Caramel Coffee Chocolate Cups


Mandel- & chokladmuffins med salt kola-ganache


Nutella protein-brownies


Chokladtäckta (och kanelpudrade) mandlar


Brownies med kolasås och marshmallows


Krämig chokladglass


Hemmagjord Geisha


”Better-than-crack”-Brownies


Kladdiga choklad- & hasselnötsmuffins


 After Eight (”copycat”)


Krämig chokladglass (+guide ”att göra glass utan maskin”)


Choco-crisp protein fudge receptvideo!


Chokladtryffel  (två sorter)


Kladdkaka


Mocha Salted Caramel Nutella Protein Brownies


No-bake Nutella Mousse Tartreceptvideo!


Choklad Cookies med sötast cashewfyllning


Chokladsnittar


Delikta bollar (”copycat”)


Chocolate Cookie Dough Fudge Cake (vegan)

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar