Idag åt vi en himla god middag.
Närmare bestämt åt vi ugnsbakad torsk med äpple och rödlök, ris och fantastiskt god currysås gjord på cashewnötter. Det är min nya favvo när det kommer till kalla såser, att göra dem på just cashewnötter. Såsen blir krämig och len, och man slipper använda mejeriprodukter (något jag försöker dra ner på). Plus att cashewnötter ger en väldigt god smak, givetvis.
Fisken var enkel och skötte sig själv i ugnen medan riset stod på spisen och jag mixade såsen och gjorde sallad. Ett skivat rött äpple i botten, en halv strimlad rödlök och torsk skuren i bitar med lite svartpeppar som enda krydda. Äpple+curry=fin combo.Currysåsen gör du enkelt av detta:
• 2 dl blötlagda cashewnötter (några timmar räcker, men gärna över natten)
• 2 dl vatten
• 1,5-2 tsk curry
• 1/4 buljongtärning eller lite buljongpulver
• örtsalt (eller vanligt salt)
• 1 msk dadelpuré (eller några hela, färska dadlar)
Bara att mixa ihop och servera! Passar lika bra till fisk som till kyckling, köttfärs eller varför inte som dressing?
1 Kommentar
Minatraningstajts
5 februari, 2013 at 22:20Älskar såna här tips! Tänk att Raw food kan vara så enkelt men ändå så gott. Det har för övrigt gett mig så många nya användningområden för just cashew. Spännande grej.