Har du följande hemma:
- 1 bunke
- 1 visp
- 1 ugn + plåt
Om du svarat ja på ovanstående vet jag vad du borde göra idag! För om du kompletterar de listade sakerna med endast en handfull ingredienser, har du inom en halvtimmen ett gäng supergoda småkakor att njuta av.
Då menar jag alltså kakor, klassiska cookies – sådär som de ska vara.
De är krispiga.
Och de innehåller en generös mängd chokladbitar.
Så ska kakor vara.
Och så är de här kakorna.
KRISPIGA CASHEWKAKOR med chokladbitar
receptet ger ca 9 kakor
Du behöver:
- 100g (drygt 1 dl) cashewsmör
- 30g (1/2 dl) sukrin gold
- 10g (drygt 1 msk) kokossocker
- 1/4 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
- 1 ägg
- 30g (1/2 dl) hackad mjölkchoklad, jag använde Nick’s
Gör såhär:
- Vispa ihop cashewsmör, sukrin gold och kokossocker i en bunke.
- Tillsätt ägget och vispa ihop till en jämn smet.
- Tillsätt bikarbonat och salt, vispa något varv till, och vänd slutligen ner den hackade chokladen.
- Ställ in bunken i frysen medan du värmer upp ugnen till 175 grader.
- Skopa ut kakdegen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 8-10 minuter, tills de fått en fin gyllene yta.
- Låt svalna på galler.
Inga kommentarer