Här kommer ett tips om du, precis som jag, är ute i sista sekund och inser att du (såklart) vill ha något lite extra gott till nyårsdessert. För den här kakan är inte bara en av mina absoluta favoriter av alla favoriter när det kommer till godsaker, den går dessutom så-väldigt-snabbt att slänga ihop. Du behöver bara en skål, en sked eller visp, och en handfull ingredienser som du med stor sannolikhet redan har hemma. Om du är eller vill bjuda någon som är vegan kan du även göra kakan vegan.
Chocolate Chip Cookie Cake. Fantastiskt god som den är, meeen lite cookie dough-glass till skadar ju inte..
CHOCOLATE CHIP COOKIE CAKE
16 cm
Du behöver:
- 45g kokosolja (1/2)
- 55g mandelsmör (1/2 dl)
- 90g fibersirap gold (drygt 1/2 dl + 1 msk) (agavesirap funkar också)
- 1 ägg (veganalternativ: chiaägg)
- 140g mandelmjöl, EJ fettreducerat (drygt 3 dl)
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk salt
- 40g hackad choklad, jag använde steviasötad mjölkchoklad med hasselnötter
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader, spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (16 cm) och fetta kanterna.
- Rör/vispa (för hand) ihop kokosolja, mandelsmör, ägg och sirap i en bunke.
- Tillsätt mandelmjöl, bikarbonat och salt och rör ihop. Vänd sist den hackade chokladen.
- Bre ut i den förberedda formen och grädda i 15-20 minuter, använd teststicka.
- Låt kakan svalna, och förvara sedan i kylen.
- Servera som den är, eller med glass!
Inga kommentarer