Som utlovat – här kommer receptet på mitt nya favoritgottis!
Choklad- & Hasselnötstryfflar
Du behöver:
- 75g mörk choklad (jag använde 90% från Lindt som jag fick hem i en box från smakbox.se)
- 100g Barebells hasselnötskräm
- valfritt: något att rulla tryfflarna i (jag rullade mina i protein crispies från Barebells)
Gör såhär:
- Bryt ner chokladen i en värmetålig skål tillsammans med hasselnötskrämen. Värm försiktigt i mikro och rör om emellanåt (var 30e sekund eller så) tills allt smält ihop till en jämn smet. Ställ sedan in chokladsmeten i kylen att stelna.
- Smeten blir rätt fast och lite mer ”svårrullad” när det stelnat helt (jag vet, för jag KAN ha glömt min skål i kylen över natten) men tiden spelar i övrigt ingen roll. Den ska bara stelna tillräckligt för att kunna rullas till bollar. Så när den har det – rulla bollar. Om du vill kan du rulla dem i valfritt gott, jag rullade mina i krossade protein cripies från Barebells.
Inga kommentarer