När jag såg de här proteinkakorna i smaken ”cookies & cream” fick jag genast cirka tusen idéer på godsaker en kunde skapa med dem. De ser ju ut som Oreo-kakor, och när jag fick hem dem kunde jag konstatera att de smakade likadant också. Perfekt! Det första jag gjorde var en fudge, sprängfylld med kakbitar. Den fudgen försvann samma dag som den tillverkades, kan jag säga. Bild ser ni nedan och receptet hittar ni hos proteinbolaget, HÄR.
Eftersom proteinbolaget önskat sig lite recept på godis inför påsk blev det ett perfekt tillfälle att testa nästa sak som stod på min recept-att-testa-lista, nämligen tryfflar. Sagt och gjort, låt mig presentera världsgoda cookies & cream-tryfflar:
COOKIES & CREAM-TRYFFLAR
receptet ger 7 tryfflar
Du behöver:
- 4 stycken (60g) proteinkakor
- 35g cream cheese
- 2 msk (15g) vassle, jag använde detta i smaken ”Chocolate Dream”
- 50g mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nicks
Gör såhär:
- Krossa kakorna, antingen i mixer eller lägg dem i en påse och krossa med en kavel.
- Rör ihop de krossade kakorna (spara lite av krosset att toppa tryfflarna med senare) med cream cheese och vassle.
- Rulla till 7 bollar (det blir kladdigt) och ställ sedan in i kylen eller frysen en stund (en kvart räcker)
- Smält chokladen och doppa tryfflarna, toppa med lite kakkross och låt stelna i kyl.
Inga kommentarer