DIY-pyssel Vardagsuppdatering

Min BUJO just nu

Förra våren köpte jag min första bullet journal, en klassisk Leuchtturm1917. För dig som inte är bekant med bullet journal (förkortning: bujo) så är det en tom bok som man fyller med exempelvis veckoplaneringar, listor, teckningar – tja, egentligen fyller en den med precis vad en vill. En kan helt enkelt säga att ”bullet journaling” är en metod för att organisera och planera på ett kreativt sätt.

Jag har då aldrig hittat en färdig almanacka som är precis så som jag vill ha den, och det fina med en bujo är alltså att en kan skapa sin egen almanacka. Design, veckoupplägg, listor osv osv. Jag har givetvis pinterest:at skiten ur bujo för inspiration och idéer. Försökt få en uppfattning om vad som absolut bör finnas med i exempelvis ett veckouppslag, men också smarta detaljer och fiffiga upplägg.

Det var som sagt nästan ett år sedan jag köpte min bujo, och jag han göra några veckouppslag innan jag kom av mig. Det kändes fånigt att ens ha en almanacka när jag inte hade ett jobb eller ens pluggade ännu. Men, när jag i höstas satt med både studier och sedan dessutom fick jobbet på Styrkelabbet, så kändes det motiverat att ta ett nytt grepp om hela den här almanacka-grejen igen.

Först ut blev vecka 49, där jag gav varje dag en ruta med utrymme att skriva upp dagens to-do’n. Jag gjorde en månadsöversikt med den aktuella veckan markerad (i blått), en att göra-lista, och en ruta vardera för att hålla koll på jobb, träning och steg.

När veckan var över kunde jag konstatera att jag hade gjort onödigt stora rutor för varje dag, rutor jag låtit vara mer eller mindre tomma, och att jag snarare behövde mer plats för min att göra-lista. Så, det ändrade jag till vecka 50, men i övrigt gillade jag den simpla designen och jag höll mig till färgerna svart och lite blått.

Sedan kom ju jul, och då ville jag ”jula till det” lite. Så jag bytte blått mot rött och tja, ritade dit juliga grejer. Inget mästerverk direkt men det var roligt att sitta och pyssla med – halva nöjet med bujo är just att göra de olika uppslagen. Som ni ser har jag dock helt skitit i att fylla i något denna vecka, det blir lätt så när en är ledig och inte har några akuta to do’n.

I helgen tänkte jag sätta mig och göra veckouppslagen för en eller två veckor framåt, innan jag ska vara ledig igen då jag åker ner till Schweiz en dryg vecka för att åka lite snowboard. Det kommer bli två intensiva veckor innan dess med mycket jobb, så lite struktur behövs!

Har du en bujo? Var får du i så fall inspiration ifrån och hur ser ditt upplägg ut?

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar