När jag lyckats göra god, sockerfri flädersaft började mitt huvud genast kreera receptidéer innehållandes fläder. För ut att testas var att göra lemoncurd med fläder, alltså fläder-curd.
Resultatet blev en len, ljuvligt god curd med perfekt balans mellan citron, sötma och fläder. Om någon dag kommer ni få ett första recept där jag använt fläder-curden i ett bakverk, och senare veckan tänkte jag göra ytterligare ett experiment som jag tror kommer bli helt ljuvligt det också. Så, stay tuned, som en säger!
FLÄDER-CURD
receptet ger ca 3 dl
Du behöver:
- 1,5 dl (127g) Use Like Sugar, eller annan sötströ
- 2 hela ägg
- 2 äggulor
- saften från 1 citron
- 1 dl sockerfri flädersaft, koncentrerad
- 90g kokosolja
Gör så här:
- Vispa upp ägg, äggulor och sötning till en fluffig smet.
- Koka upp citronsaft, flädersaft och kokosolja i en kastrull.
- Häll den varma flädersaften över ägg-vispet, vänd ihop och häll sedan över i kastrullen igen.
- Värm på låg värme och rör hela tiden tills det börjar tjockna.
- Häll upp curden i burkar och låt svalna. Förvara sedan i kyl.
Inga kommentarer