Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept

ugnsbakad kyckling med krämig rabarbersås

Gårdagens middag alltså. Så vacker, så enkel – så god.rabarber2Och somrig! Vi har kvällssol här hemma och det råkar vara en av mina favoritgrejer i hela världen, kvällssol alltså. Så himla härligt. Ljuset, sådär gyllene. Livet blir lite vackrare i kvällssolen. Och maten kanske godare? Nae, Mr åt sin portion inomhus senare efter sin träning, och enligt hans utsago smakade det lika fint inne som ute 😉

Vi var alltså två kottar som åt igår, och vi tömde utan problem formen. Nästa gång gör jag (minst) dubbelt så mycket sås, den var verkligen fantastiskt god! Men nedan ser ni hur jag gjorde igår.

 • 2 kycklingfiléer
 • 2 dl rabarber, fryst och upptinad och ”urkramad”
 • 1,5 dl kokosmjölk
 • 1,5-2 tsk sambal oelek
 • 2 msk honung
 • 1 kyckling buljongtärning
 • 1 stor vitlöksklyfta
 • salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 220 grader och fräs kycklingen med lite salt. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med rabarbern. Det går säkert lika bra med färsk, jag hade bara fryst in rabarber härom dagen då jag som sagt fått med mig så himla mycket från min mamma. Jag frös in den uppskuren, så när bitarna tinat kramade jag ur dem och la dem mellan några ark hushållspapper för att dra ut så mycket vätska som möjligt. Rör ihop kokosmjölk, sambal, vitlök och honung i en kastrull och smula i buljongtärningen. Låt bli varmt så att buljongen löses upp helt. Häll sedan såsen över kycklingen och rabarbern och ställ in formen i ugnen. Grädda i ungefär 10-15 minuter och servera med ris.rabarber1

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Isabelle
  7 juni, 2013 at 20:07

  Detta ska jag testa! Är kokosmjölken ett måste till smaken eller går det bra med vanlig mjölk? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   7 juni, 2013 at 21:00

   kör du inte med kokosmjölk skulle jag välja grädde och inte mjölk – annars lär det bli blaskigt! 🙂

Lämna ett svar