Det där med bollar är ju poppis. Och barer. No bake eller allra helst RAW. Jag diggar – jag diggar liksom det mesta som både smakar gott och gör kroppen gott.
De senaste dagarna har jag laborerat lite med olika varianter på just bollar, dels inför kommande projekt, men också för att det är så roligt, så praktiskt att ha redo när suget eller lilla hungern slår till, och så är det ju väldigt svårt att INTE få till himlans GODA bollar. Hemskt jobb, det här..!
Men ni då, har ni några sådana där kalasbra favoriter ni vill dela med er av? Kanske någon nytänkande smak-kombo eller otippad ingrediens som visat sig vara magisk i just no bake gotte? Eller har ni någon gång smakat en god boll/rawbar med annorlunda smaker som ni gärna skulle ses rekreeras? Hit me!
Vackra får de ju också gärna vara, som dessa godingar jag gjorde häromdagen med cashewnötter, vit choklad och jordgubbar.
10 Kommentarer
Malin
5 augusti, 2014 at 07:31Oj vilka fina bollar! De ser supergoda ut 🙂 Så sent som igår experimenterade jag också med bolltillverkning. Gjorde en variant med hackade cashewnötter, dadlar, vaniljpulver, kokosolja, lime och rullade i riven kokos. Den andra varianten gjorde jag med hackade mandlar, dadlar och kokosolja och dessa rullade jag i lakritspulver. SÅHÄR gott! 😀
Ellenore
5 augusti, 2014 at 11:26Jag tycker att enklast är godast! Mixa 200 g. naturella nötter av valfri sort (diggar cashew och mandel mest) med 8-10 färska dadlar, 2 msk kallt ekologiskt kaffe (jäkligt viktigt faktiskt), 1-2 msk ekologisk kakao (ja, alltid eko!) och rulla i kakao/krossade nötter/kokosflingor/stevia/chiafrön osv. osv. Smaksätt eventuellt smeten med pressad apelsin
Ida
5 augusti, 2014 at 12:09Jag har inget recept att dela men en liten challenge till dig 😉 hehe. Jag äter stenålderskost och skulle vilja hitta en god boll men min mage klarar inte dadlar 🙁 . Proteinpulver går bort pga mjölkproteinet och bovete funkar inte heller, några bra recept på lut?
Ida
5 augusti, 2014 at 12:10Gärna med choklad
Frida
5 augusti, 2014 at 18:44Jag skulle vilja ha en boll som inte är sådär fasligt energirik. Jag gör ofta mina med nötsmör, kokos och nötter och torkad frukt och det blir så himla mäktigt. Bönor kan också funka som bas, det blir krämigt och gott. KOntraster är viktigt tycker jag så gärna något krispigt och något salt. De flesta bollar blir lite godare om de får ett hölje av choklad:)
Viccy
5 augusti, 2014 at 19:24Dessa MÅSTE du bara testa! Min variant på lakritsbollar. Så. himla, goda! (!!)
2,5 dl mandel
2-3 msk honung
1 msk carobpulver
4 tsk lakritspulver
1 msk kokosolja
1 msk neutral olja
½ tsk salt (viktigt!)
Mixa först nötter, sen resten. Rulla till bollar. Succé!
roethlisberger
5 augusti, 2014 at 20:07Spännande med lakrits och carob – en kombo jag aldrig testat! Tack för recept, detta ska jag absolut prova… 😀
Embla
5 augusti, 2014 at 20:48Bounce proteinbollar i smaken macademia coconut är så himla goda! Har tänkt att röra ihop något eget recept på detta också men du kanske kan prova du med?
Josefine
6 augusti, 2014 at 10:13Har några favoriter…. Mandel (hirsflingor går också fint), dadlar, kakao, vanilj eller mandel, dadlar, mörka aprikoser, mesquitepulver, lucuma är också gott. Mandel kan bytas mot nötter eller frön.
Sofia Smedman
6 augusti, 2014 at 10:52Jag skulle göra bollar en dag. Men har inget recept jag är en sådan som bara slänger ihop. Men spirullinabollar! O de blev goda. Har de i frysen funkar bra både som proteinbollar och energikick!
De innehåller: spirullinapulver, wheatgresspulver, dadlar, mandlar, haselnötter, chiafrön, torkade aprikoser och kung markattas kakao och havregrun mixa och rulla. Hade säkert något mer i men det kan vara en bra grund.