Fanny Fotograferar Inspiration och pepp Kost Uncategorized Vardagsuppdatering

Vilken är din bästa boll?

Det där med bollar är ju poppis. Och barer. No bake eller allra helst RAW. Jag diggar – jag diggar liksom det mesta som både smakar gott och gör kroppen gott.

De senaste dagarna har jag laborerat lite med olika varianter på just bollar, dels inför kommande projekt, men också för att det är så roligt, så praktiskt att ha redo när suget eller lilla hungern slår till, och så är det ju väldigt svårt att INTE få till himlans GODA bollar. Hemskt jobb, det här..!

Men ni då, har ni några sådana där kalasbra favoriter ni vill dela med er av? Kanske någon nytänkande smak-kombo eller otippad ingrediens som visat sig vara magisk i just no bake gotte? Eller har ni någon gång smakat en god boll/rawbar med annorlunda smaker som ni gärna skulle ses rekreeras? Hit me!

Vackra får de ju också gärna vara, som dessa godingar jag gjorde häromdagen med cashewnötter, vit choklad och jordgubbar.

wchocberryproteinballs

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Malin
  5 augusti, 2014 at 07:31

  Oj vilka fina bollar! De ser supergoda ut 🙂 Så sent som igår experimenterade jag också med bolltillverkning. Gjorde en variant med hackade cashewnötter, dadlar, vaniljpulver, kokosolja, lime och rullade i riven kokos. Den andra varianten gjorde jag med hackade mandlar, dadlar och kokosolja och dessa rullade jag i lakritspulver. SÅHÄR gott! 😀

 • Svara
  Ellenore
  5 augusti, 2014 at 11:26

  Jag tycker att enklast är godast! Mixa 200 g. naturella nötter av valfri sort (diggar cashew och mandel mest) med 8-10 färska dadlar, 2 msk kallt ekologiskt kaffe (jäkligt viktigt faktiskt), 1-2 msk ekologisk kakao (ja, alltid eko!) och rulla i kakao/krossade nötter/kokosflingor/stevia/chiafrön osv. osv. Smaksätt eventuellt smeten med pressad apelsin

 • Svara
  Ida
  5 augusti, 2014 at 12:09

  Jag har inget recept att dela men en liten challenge till dig 😉 hehe. Jag äter stenålderskost och skulle vilja hitta en god boll men min mage klarar inte dadlar 🙁 . Proteinpulver går bort pga mjölkproteinet och bovete funkar inte heller, några bra recept på lut?

 • Svara
  Ida
  5 augusti, 2014 at 12:10

  Gärna med choklad

 • Svara
  Frida
  5 augusti, 2014 at 18:44

  Jag skulle vilja ha en boll som inte är sådär fasligt energirik. Jag gör ofta mina med nötsmör, kokos och nötter och torkad frukt och det blir så himla mäktigt. Bönor kan också funka som bas, det blir krämigt och gott. KOntraster är viktigt tycker jag så gärna något krispigt och något salt. De flesta bollar blir lite godare om de får ett hölje av choklad:)

 • Svara
  Viccy
  5 augusti, 2014 at 19:24

  Dessa MÅSTE du bara testa! Min variant på lakritsbollar. Så. himla, goda! (!!)

  2,5 dl mandel
  2-3 msk honung
  1 msk carobpulver
  4 tsk lakritspulver
  1 msk kokosolja
  1 msk neutral olja
  ½ tsk salt (viktigt!)

  Mixa först nötter, sen resten. Rulla till bollar. Succé!

  • Svara
   roethlisberger
   5 augusti, 2014 at 20:07

   Spännande med lakrits och carob – en kombo jag aldrig testat! Tack för recept, detta ska jag absolut prova… 😀

 • Svara
  Embla
  5 augusti, 2014 at 20:48

  Bounce proteinbollar i smaken macademia coconut är så himla goda! Har tänkt att röra ihop något eget recept på detta också men du kanske kan prova du med?

 • Svara
  Josefine
  6 augusti, 2014 at 10:13

  Har några favoriter…. Mandel (hirsflingor går också fint), dadlar, kakao, vanilj eller mandel, dadlar, mörka aprikoser, mesquitepulver, lucuma är också gott. Mandel kan bytas mot nötter eller frön.

 • Svara
  Sofia Smedman
  6 augusti, 2014 at 10:52

  Jag skulle göra bollar en dag. Men har inget recept jag är en sådan som bara slänger ihop. Men spirullinabollar! O de blev goda. Har de i frysen funkar bra både som proteinbollar och energikick!
  De innehåller: spirullinapulver, wheatgresspulver, dadlar, mandlar, haselnötter, chiafrön, torkade aprikoser och kung markattas kakao och havregrun mixa och rulla. Hade säkert något mer i men det kan vara en bra grund.

Lämna ett svar