Efterrätt och gotte Jul 2015 Julmys JULRECEPT kitchenstories Kost Mellis & Kvällis RAWDESSERTER Recept Vardagsuppdatering

RAW CHOKLADFUDGE

Julens enklaste fudge är raw och kräver endast 4 ingredienser (+ en nypa salt) och görs på nästan ingen tid alls!

Tricket är kokossmör. Som man antingen kan köpa (Renée Voltaires kokossmör finns till exempel att köpa både i välsorterade mataffärer och på nätet, som här hos bodystore) eller göra själv. Det är superenkelt; bara mixa kokosflingor till ett härligt smör! Jag bloggade om det här.

Kokosolja bör också funka men kokossmör ”håller formen” bättre i rumstemperatur än vad kokosolja gör, så jag rekommenderar verkligen kokossmör för detta recept.

Du behöver: (8-12 bitar)

  • 1 stor avokado (110g)
  • 100g kokossmör, flytande* (drygt 1 dl)
  • 1/2 dl kakao (eller mer!)
  • sötning – jag använde 3 msk agavesirap, ta den sötning du föredrar och smaka av
  • en nypa salt (Jo. Hoppa inte över.)

* Direkt man gjort kokossmöret är det mjukt och ”flytande”, sedan stelnar det till rejält. Så köpt kokossmör eller hemgjort som stått ett tag behöver smältas innan man gör fudgen.

Gör såhär:

  1. Mixa ihop alla ingredienser och smaka av med sötning (och tillsätt eventuellt mer kakao)
  2. Lägg en bit bakplåtspapper eller plastfolie i botten av en plastbytta av något slag (typ lunchlåda) och bre ut fudge-massan däri.
  3. Låt stå i kylen över natten för att nästa dag skära i bitar.

rawfudge1

Du kanske gillar

5 Kommentarer

  • Svara
    Sofia
    22 november, 2015 at 06:38

    Detta recept ska jag testa! Lagom svårhetsgrad för mig hehe 🙂 Hur länge tror du fudgen håller sig i frys/kyl?

    Kram

  • Svara
    Anna
    22 november, 2015 at 20:04

    Hej,
    Du har en sån fin blogg!
    Jag skall ge bort julgodis till förskole personalen i år tänkte jag.
    Eko och utan socker men jag hittar inga recept på choklad praliner som håller i rumstempratur 🙁
    Kan du tipsa mig om nåt bra recept så vore jag överlycklig!
    Jag har både kakaosmör och cacao butter fr
    Renee Voltaire hemma i skafferiet.

    Kram Anna

  • Svara
    sandra
    4 december, 2015 at 12:26

    Hur länge håller dessa? Hur ska de förvaras?

  • Svara
    Karin
    21 december, 2015 at 20:31

    Underbara! Jag rev ned skalet av en apelsin i smeten – gav en härligt julig smak. Tack för fint recept!

    • Svara
      roethlisberger
      21 december, 2015 at 23:58

      Det låter supergott! Kul att du testat och ännu roligare att du gillade, såklart! 😀

Lämna ett svar

tjugo + tio =