kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Salladspiff: Goji- & tahinisås

I måndags var en sådan dag då jag satt med datorjobb från 7 och bara fick grymt fint ”flow” i arbetet. Vid 13-tiden när såg jag på klockan insåg jag att tiden bara runnit iväg och att jag hunnit bli jättehungrig.

Då är det snabbmat som gäller för mig. Vilket brukar innebära plock från kylen av diverse smårester. Just denna måndag fanns tyvärr inga rester men jag hittade kycklingfilé att steka, en perfekt mogen avokado att skiva, krispiga salladsärtor och en påse med grönsallad från min mors trädgård (PS – vardagslyx!). Eftersom ingen sallad är fulländad utan dressing eller sås, slängde jag ihop en god sås med gojibär och tahini att hälla över på slutet. Snabbt, enkelt och supergott!

gojitahini5

Goji- & tahinisås: (2 portioner)

 • 30g gojibär (≈4 msk) plus 8 msk vatten
 • 1 msk citronsaft
 • 1/2 tsk äppelcidervinäger
 • 4 msk tahini
 • 1 msk sesamolja
 • salt & vitpeppar

Gör såhär:

 1. Lägg gojibären i en liten skål. Koka upp vatten, låt det svalna något och häll sedan 8 msk över gojibären. Låt dra i ca 10 minuter.
 2. Häll sedan av bären men spara blötläggningsvattnet. Mixa ihop bär med resterande ingredienser och smaka av + tillsätt av blötläggningsvattnet tills du får önskad konsistens. Jag hade i inte riktigt hälften, en matsked i taget.
 3. Klart!

gojitahini1

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Annie
  22 juli, 2015 at 15:49

  vilken fin tallrik, varifrån?

  • Svara
   roethlisberger
   23 juli, 2015 at 10:17

   Men visst!? Köpte det på Mio av alla ställen, fanns flera färger men jag begränsade mig till två. Min samling enstaka-foto-tallrikar blir bara större, hehe.. Känner du kanske igen? 😉

   • Svara
    Annie
    25 juli, 2015 at 09:43

    Haha. Jag köper endast tallrikar och skålar just med syfte att ta foto. Och mannen blir tokig på allt omaka vi har hemma 😉

 • Svara
  Annie
  22 juli, 2015 at 15:49

  vilken fin tallrik, varifrån?

  • Svara
   roethlisberger
   23 juli, 2015 at 10:17

   Men visst!? Köpte det på Mio av alla ställen, fanns flera färger men jag begränsade mig till två. Min samling enstaka-foto-tallrikar blir bara större, hehe.. Känner du kanske igen? 😉

   • Svara
    Annie
    25 juli, 2015 at 09:43

    Haha. Jag köper endast tallrikar och skålar just med syfte att ta foto. Och mannen blir tokig på allt omaka vi har hemma 😉

Lämna ett svar