kitchenstories Kost Okategorierat PROTEINBAK Recept TILLBEHÖR & SALTA SNACKS

Krispig granola med vanilj, kokos och mandel

Den här granolan blir härligt krispig, går snabbt att göra, och går att variera i all oändlighet – den är med andra ord precis så som jag vill ha min granola!

Bonus: ingen ugn krävs!

tyngregranola3

Just de många variationsmöjligheterna är ju extra fint; när en har ett bra basrecept som sedan kan anpassas efter smak och sug för dagen. Några exempel på hur du kan variera din granola:

  • släng ner whatever nöt/frö/bär du gillar (eller råkar ha hemma)
  • testa olika smaker av proteinpulver
  • använd olika nötsmör
  • kryddor! Allt från klassikern kanel till lite mer annorlunda smaker, har du testat chili i granolan?
  • behåll proportionerna i basen (≈1,5 dl flingor/gryn av något slag) men feel free att laborera med olika sorters flingor/gryn!

Själv valde jag att smaksätta min granola med vanilj, kokos och mandel. En smakkombination som sällan slår fel och inte heller denna gång – SÅ HIMLA GOD.

tyngregranola1

PROTEIN-GRANOLA med vanilj, mandel och kokos

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Smält kokosoljan på medeltemperatur i en stekpanna.
  2. När oljan är helt smält, rör ner havregryn, bovetekross och salt.
  3. Rosta, fortfarande på medelvärme, i några minuter och tillsätt sedan kokoschips, vassle, vaniljpulver och sirap.
  4. Rör ihop ordentligt innan du tillsätter mandelsmöret. Fortsätt röra tills allt mandelsmör smält och fördelats jämnt i granolan.
  5. Under uppsikt kan du fortsätta rosta för lite extra yta – håll bara koll för att inte råka bränna vid.
  6. Häll över granolan på en bakplåtspappersklädd plåt för att svalna.

tyngregranola2

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Linda Assarsson
    17 augusti, 2016 at 08:29

    Men alltså ååååå….
    Detta låter bara såå gott ju 🙂
    Tokälskar granola!!

Lämna ett svar till Linda Assarsson Avbryt svar