kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Proteinpizza

En färgglad favorit i mitt instagramflöde är söta Carolina, ”the_blonde_fairy”. Härom veckan när jag scrollade genom hennes flöde hittade jag ett recept på pizzabotten jag bara kände mig tvungen att testa (kolla bara den här bilden). Sagt och gjort, i helgen blev det pizza till lunch!

proteinpizza1

För en pizza:

  • 20g (≈1 skopa) bakprotein (jag använde det här från proteinfabrikken)
  • 25g (1/2 dl) mandelmjöl (jag använde det här avfettade från nutri nick)
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1/2 msk chiafrön
  • 1 ägg
  • salt + valfria kryddor (jag hade i umami-krydda)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Rör ihop torra ingredienser, kläck i ägget och rör ihop.
  3. Tryck ut degen på den bakplåtspappersklädda plåten (det kan vara lite kladdigt, fukta i så fall händerna något)
  4. Grädda botten i ca 15 minuter, ta ut och toppa med valfri topping, för att sedan grädda i ytterligare 8-10 minuter.

Jag toppade min pizza med cream cheese (som jag rört ihop med lite sweet chili– och bbqsås), tunt skivad lök, färsk tomat, skivor av zucchini och kalkonstrimlor. Det blev en himla festlig och god helglunch det!

proteinpizza2

Du kanske gillar

16 Kommentarer

  • Svara
    Andrea
    22 september, 2015 at 16:13

    Den ser riktigt knaprig och god ut?

  • Svara
    Andrea
    22 september, 2015 at 16:13

    Den ser riktigt knaprig och god ut?

  • Svara
    Linda
    22 september, 2015 at 18:21

    Hej! Jag är jättenyfiken på hur det går för dig med din adhd? Minns att du sa att det hjälpt dig otroligt mycket i din vardag med de tabletter du fick, vilket måste vara otroligt skönt. Är väl mest nyfiken på hur allting funkar nu? Berätta gärna! 🙂

    Pizzan ser för övrigt super-smarrig ut. Du är så himla duktig på att få alla ätbara ting att se lockande ut. Begåvning!

    • Svara
      Linda
      28 september, 2015 at 16:39

      Fanny? Vet att du har mycket för dig, men vore otroligt tacksam för svar! 🙂

  • Svara
    Linda
    22 september, 2015 at 18:21

    Hej! Jag är jättenyfiken på hur det går för dig med din adhd? Minns att du sa att det hjälpt dig otroligt mycket i din vardag med de tabletter du fick, vilket måste vara otroligt skönt. Är väl mest nyfiken på hur allting funkar nu? Berätta gärna! 🙂

    Pizzan ser för övrigt super-smarrig ut. Du är så himla duktig på att få alla ätbara ting att se lockande ut. Begåvning!

    • Svara
      Linda
      28 september, 2015 at 16:39

      Fanny? Vet att du har mycket för dig, men vore otroligt tacksam för svar! 🙂

  • Svara
    nina
    22 september, 2015 at 19:26

    Hej!
    Kan man använda något annat istället för bakprotein, vassle kanske?

  • Svara
    nina
    22 september, 2015 at 19:26

    Hej!
    Kan man använda något annat istället för bakprotein, vassle kanske?

  • Svara
    Emma
    23 september, 2015 at 14:10

    Oj vad smarrigt! Härligt med lite högre proteinhalt också, måste ge en skön mättnad 🙂

  • Svara
    Emma
    23 september, 2015 at 14:10

    Oj vad smarrigt! Härligt med lite högre proteinhalt också, måste ge en skön mättnad 🙂

  • Svara
    Marja - Baka Sockerfritt
    24 september, 2015 at 13:15

    Vilken pizza! Den skulle jag välja över en ”vanlig” alla dagar i veckan 🙂

  • Svara
    Marja - Baka Sockerfritt
    24 september, 2015 at 13:15

    Vilken pizza! Den skulle jag välja över en ”vanlig” alla dagar i veckan 🙂

  • Svara
    Nina
    25 september, 2015 at 07:59

    Hej fina Fanny! Kom bara på att jag tänkte på dig när jag improviserade ihop en kaka på kikärtor här om dagen. Det kändes som Fanny-bak. Den finns här: http://ninakaufmann.se/2015/september/mjuk-kolakaka-med-havrekrisp-2.html 🙂 Kram!

  • Svara
    Nina
    25 september, 2015 at 07:59

    Hej fina Fanny! Kom bara på att jag tänkte på dig när jag improviserade ihop en kaka på kikärtor här om dagen. Det kändes som Fanny-bak. Den finns här: http://ninakaufmann.se/2015/september/mjuk-kolakaka-med-havrekrisp-2.html 🙂 Kram!

  • Svara
    potatismannen
    30 september, 2015 at 13:56

    Fanny, jag gjorde en potatispizzabotten.
    250g rå potatis som jag river och sedan baschar i ett durkslag/sil för att få bort så mkt vätska som möjligt
    typ 1 msk fiberhusk
    en skvätt bakpulver
    Platta ut på ett bakplåtspapper
    225 grader i ugnen, typ tills den ser klar ut (kanske 7-10 minuter?)

  • Svara
    potatismannen
    30 september, 2015 at 13:56

    Fanny, jag gjorde en potatispizzabotten.
    250g rå potatis som jag river och sedan baschar i ett durkslag/sil för att få bort så mkt vätska som möjligt
    typ 1 msk fiberhusk
    en skvätt bakpulver
    Platta ut på ett bakplåtspapper
    225 grader i ugnen, typ tills den ser klar ut (kanske 7-10 minuter?)

Lämna ett svar