Kost mobil Morgonstund Recept Vardagsuppdatering

plötsligt händer det

Ja, att jag inte äter morotsgröt till frukost hör till ovanligheterna. Den varma kaneldoften, den lena vaniljkrämen, de frysta bären och den lätt saltade jordnötssåsen på toppen… kärlek i dess renaste form, säger jag er!

Men, som sagt, plötsligt händer det. När jag häromdagen var och storhandlade i favoritaffären på andra sidan stan (Mr. ville födelsedagsuppvakta mig så han tog mig till stans största Ica Maxi… haha han känner mig!) så hittade jag den där osötade mandelmjölken som inte finns i ”min” butik runt hörnet (den vanliga har socker före mandel på ingredienslistan, vilket känns lite märkligt och framförallt knasigt, kan man ju tycka). Jag blev genast sugen på att koka gröt på den. Sagt och gjort, det blev dagens frulle! Mandel- och vaniljgröt med extra protein-pimp i form av både en äggvita och en skopa vaniljprotein. På toppen frysta, stora blåbär, ett gäng sega gojibär och massa härlig mandelsås med en nypa havssalt. Yummi yummi in my tummie!20130824-084952.jpg

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Mika
  24 augusti, 2013 at 11:53

  Grattis i efterskott! Den osötade mandelmjölken är numera JÄMT slutsåld i alla butiker nära mig som jag vet säljer den. I veckan provade jag därför göra egen mandelmjölk..och shit pommes vad enkelt det är och vad bra det blev! Du måste testa!

  Använde mig av Renee Voltaires recept http://www.reneevoltaire.se/2009/03/himmelsk-mandelmjolk/

  Kram!

 • Svara
  Mika
  24 augusti, 2013 at 11:53

  Grattis i efterskott! Den osötade mandelmjölken är numera JÄMT slutsåld i alla butiker nära mig som jag vet säljer den. I veckan provade jag därför göra egen mandelmjölk..och shit pommes vad enkelt det är och vad bra det blev! Du måste testa!

  Använde mig av Renee Voltaires recept http://www.reneevoltaire.se/2009/03/himmelsk-mandelmjolk/

  Kram!

 • Svara
  Cissi
  26 augusti, 2013 at 14:57

  Jag bara måste fråga om morotsgröten du nämnt några gånger… Hur gör du den? Vill du bidra med ett recept? Tack för en härlig blogg med superfina bilder och recept!

  • Svara
   roethlisberger
   26 augusti, 2013 at 15:03

   jag kör på havregryn+linfrö+vatten i en kastrull. med lite salt. river i 2-3 stora morötter (ja, det blir rätt mycket) och massa kanel. småkokar någon minut, tillsätter en äggvita och om det behövs lite mer vätska. och mer kanel. har låg värme och rör hela tiden tills ägget är klart. suuupergott 🙂

   • Svara
    Cissi
    26 augusti, 2013 at 15:42

    Åh tack! Ska testas ikväll!!!

 • Svara
  Cissi
  26 augusti, 2013 at 14:57

  Jag bara måste fråga om morotsgröten du nämnt några gånger… Hur gör du den? Vill du bidra med ett recept? Tack för en härlig blogg med superfina bilder och recept!

  • Svara
   roethlisberger
   26 augusti, 2013 at 15:03

   jag kör på havregryn+linfrö+vatten i en kastrull. med lite salt. river i 2-3 stora morötter (ja, det blir rätt mycket) och massa kanel. småkokar någon minut, tillsätter en äggvita och om det behövs lite mer vätska. och mer kanel. har låg värme och rör hela tiden tills ägget är klart. suuupergott 🙂

   • Svara
    Cissi
    26 augusti, 2013 at 15:42

    Åh tack! Ska testas ikväll!!!

Lämna ett svar