LUNCH & MIDDAG Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER

Världens bästa jordnötssås (till exempelvis färska vårrullar)

Förra helgen fyllde J’s mamma år så vi körde ut till hennes ställe på landet och beordrade henne att inta soffläge medan vi förberedde en födelsedagsmiddag. Eftersom det fikats sötsaker hela eftermiddagen tänkte vi att något ”lätt” och fräscht kunde uppskattas, så vi gjorde färska vårrullar.

Färska vårrullar är en stor personlig favorit, för det ÄR ju så galet gott! Dessutom är det snabbt och enkelt att förbereda, roligt och lite festligt att äta. En kan ju fylla sina färska vårrullar med lite vad en vill, mina ”must have” när det gäller fyllning är smala stavar av gurka och morot, groddar, avokado, mango, räkor och färsk koriander. Vi brukar även ha tunt skivad kyckling (tillagad, givetvis) till, för den som vill ha något mer mättande i sina vårrullar. Det absolut viktigaste är dock såsen. Jag gör en så fantastiskt jäkla supergod sås till. Skulle kunna dricka den. Den är säkert god till typ allt annat också, inte bara vårrullar.

VÄRLDENS BÄSTA JORDNÖTSSÅS

Lagom för 4 personer:

  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl varmt vatten
  • 1 dl sweet chili-sås
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja

Rör ihop jordnötssmöret med det varma vattnet och rör tills jordnötssmöret ”lösts upp” helt. Rör sedan ner resterande ingredienser. Klart!

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Daniela
    29 april, 2019 at 06:21

    Måste provlaga såsen… Låter så smarrig!

Lämna ett svar