GODIS Recept

Choklad- och jordnötstryfflar

Med tre ingredienser (okej, fyra om en räknar mörk- och ljus choklad som olika ingredienser) gör en dessa galet goda chokladtryfflar. De har intensiv chokladsmak, och konsistensen är som en blandning av seg kladdkakemitt och mörk chokladtryffel – smälter på tungan!

Ingrediens 1 är ”cake in a cup”-kakmix från Sukrin. En tillsätter bara vatten och micrar i en minut – vips så får en chokladkaka! Ingrediens 2 är jordnötssmör, som rörs ihop med ingrediens 3; smält mörk choklad. Slutligen doppas tryfflarna i mjölkchoklad för… jag vet inte varför det skulle behöva motiveras? Det är choklad liksom, ju mer desto bättre.

CHOKLAD- & JORDNÖTSTRYFFLAR

receptet ger ca 11 tryfflar

Du behöver:

  • 1 påse ”cake in a cup” (från Sukrin, googla var du kan köpa)
  • 35g (2 msk) jordnötssmör, jag använde crunchy
  • 35g mörk choklad, jag använde steviasötad från Nick’s
  • 75g mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s

Gör såhär:

  1. Gör kakan enligt anvisningarna på förpackningen, ställ åt sidan att svalna.
  2. Bryt ner chokladen i en liten skål, klicka ner jordnötssmöret. Micra tills du kan röra ihop till slätt.
  3. Smula ner chokladkakan i choklad- och jordnötssmeten, arbeta ihop till en smidig deg. Rulla 11 bollar.
  4. Smält mjölkchokladen och doppa bollarna.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar