GLASS PROTEINBAK Recept

COOKIE DOUGH SANDWICH-GLASS

Jag älskar glass och jag har aldrig riktigt förstått det där med att det skulle vara en ”somrig grej” att äta glass. Nej jag äter gärna glass året om!

Jag gillar glass extra allt. Det vill säga jag älskar glass med mycket bitar, toppings, såser osv. En kula glass utan något ”mer” är såklart gott (för glass är faktiskt alltid gott) men inte lika gott som när glassen även innehåller goda add-ins eller täcks av någon god sås eller liknande.

En glassfavorit är glass med cookie dough, alltså kakdeg. Och en favorit bland glasstillverkare är NICKS, som gör sockerfri glass. De har bland annat en glass just i smaken cookie dough. Men när jag häromdagen ville ha något glassigt och gott så var NICKS kakdegs-glass inte tillräcklig. Jag ville ha MER. Så, jag bestämde mig för att göra en lyxigare kakdegsglass, nämligen cookie dough sandwich-glass. Vilket helt enkelt är ett lager glass, vaniljglass i detta fall, mellan två lager kakdeg med chokladbitar. Doppad i choklad.

Gissa ettusenfemtioelva gånger om det blev gott.

Det blev väldigt gott.


COOKIE DOUGH SANDWICH-GLASS

receptet ger 4 sandwichglassar

Kakdeg:

  • 2,5 dl (110g) mandelmjöl (EJ fettreducerat)
  • 2 msk kasein i vaniljsmak
  • 1/2 (30g) hackad sockerfri mjölchoklad från NICKS
  • 1/8 tsk salt
  • 3 msk (60g) mörk fibersirap med honungssmak från NICKS
  • 2 msk (25g) smält kokosolja

Glass:

  • 1 bytta NICKS vaniljglass (jag använde ca 2/3 av innehållet)

Coating:

  • 1 dl (60g) hackad sockerfri mjölchoklad från NICKS
  • 1 tsk kokosolja

Gör så här:

  1. Rör ihop mandelmjöl, kasein, hackad choklad och salt i en bunke. Tillsätt fibersirap och smält kokosolja och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen på ett bakplåtspapper, forma en rektangel som är cirka 1 cm tjock.
  3. Ställ in kakdegen i frysen i en halvtimme, och låt under tiden glassen mjukna i kylen.
  4. Skär kakdegsplattan i två delar. Bre ut glass så jämnt som möjligt på en av delarna, lägg sedan på den andra kakdegs-plattan. Tryck till LÄTT, utan att pressa ut glassen åt sidorna.
  5. Frys i cirka 2 timmar, tills allting ”satt sig” och du kan skära upp i bitar.
  6. Smält ihop hackad choklad och kokosolja. Doppa varje sandwich till hälften ungefär, eller hur du nu vill doppa dem. Ställ tillbaka i frysen så chokladen stelnar, och förvara sedan fortsatt i frysen.

Var hittar jag NICKS-produkter?

Nu för tiden finns produkterna från NICKS cirka överallt. I vanliga livsmedelsbutiker, så som ICA och Willys, hittar du deras sockerfria choklad, bars av olika slag, sötningar och glass. Du kan också beställa online (inte glassen då..) från tex apotea.se. Googla för att hitta fler inköpsställen!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar