kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept

Pulled Chicken (snabbvariant) i glutenfria low carb bröd

Om du undrar vad jag åt till middag i söndags, är svaret det du ser på bild ovan. Om du då vidare undrar vad det är du ser på bild ovan, är svaret snabb ”pulled chicken” i små söta (och lika snabbgjorda) lowcarb-hamburgerbröd.

Idén till den snabba copy cat-varianten av pulled chicken är inte min, utan jag hittade den hos Sanna (HÄR) för en himla massa månader sedan (ok det var faktiskt snart ett år sedan…) och nu äntligen fick jag tummen ur och testade själv.

Hamburgerbröden gjorde jag med en färdig brödmix från Sukrin (den här) som jag helt enkelt formade till små ”bullar” istället för en enda stor limpa. En förpackning ger 4 normalstora hamburgerbröd, och det är löjligt enkelt att göra; brödmix+vatten, fem minuters vila, ut på en plåt och eventuellt lite sesamfrön på toppen. Grädda i 20-25 minuter, tills de ser klara ut, och tadaaa!

hamburgerbrod2

Här nedan kommer min version av pulled chicken, som ger ungefär 2 portioner. Jag gjorde alltså inte en lika stor laddning som Sanna, och jag gjorde några små ändringar. Bland annat hade jag i en näve paprikasnacks, som är en nyhet från Kung Markatta (100% ekologiska paprikor som grovstrimlats och vakuumtorkats). Man kan givetvis utesluta dessa, och istället ha i lite rökt paprikapulver.

Chipotle BBQ-pulled chicken:

 • 1 stor kycklingfilé (250-300g)
 • 200g krossade tomater
 • en rejäl näve paprikasnacks, krossade eller lite rökt paprikapulver
 • 1/2 msk chipotle pasta
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1-1,5 msk sukrin gold (eller någon annan ”mörk” sötning, så som kokossocker eller honung)
 • 1 tsk äppelcidervinäger
 • vitpeppar och salt (efter smak)

Gör såhär:

 1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Sänk värmen något, lägg ner kycklingfiléer och låt koka tills köttet är klart. Beroende på hur mycket kyckling du gör, tar det någonstans mellan 15-35 minuter.
 2. Häll av vattnet och dra isär kycklingen med hjälp av två gafflar.
 3. Blanda ihop ingredienserna till BBQ-såsen och rör ihop med kycklingen.

pulledchickenburger2

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  9 februari, 2016 at 18:49

  SÅ gott det ser ut 🙂

 • Svara
  Emma
  13 februari, 2016 at 07:59

  Ser såååå gott ut! Jag älskar pulled chocken och det där brödet såg ju inte fel ut det heller 🙂 Mums!!!

Lämna ett svar