Kost Recept

Bästa tonfisks-biffarna

Jag gillar att experimentera i köket, och om man använder lite sunt förnuft så funkar det för det mesta enligt regeln gott+gott=gott. Så när jag rensade skafferiet härom dagen, i hopp om att få idéer till middagen, hittade jag några burkar tonfisk.. sen några matskedar överbliven keso.. sen lite spännande kryddor.. sen både röd- och vitlök.. så jag kladdade ihop något som kom att bli en stor favorit både hos mig och pojkvännen (vi tycker t.o.m att det påminner om lax i smaken.. hm, snacka om ekonomiskt alternativ då va!). Sist åt vi biffarna med en het tomatsås (busenkel: krossade tomater, vitlök, rödlök och kryddor som fått puttra ihop) och blomkålsris. Supergott!Två burkar tonfisk (variant större, vet inte hur många gram det är riktigt?)
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1-2 msk fiberhusk
3 msk keso
valfria kryddor efter smak
lite saft från en citron

Ner med allt i en bunke, gegga ihop tills fisken smulats och övriga ingredienser blandats. Rulla till bollar, platta till i handen så du får fina biffar, och stek i smör på hög värme tills de fått yta. Sänk sedan värmen och låt dem ligga på ett tag, men stek dem inte allt för länge då riskerar man att få tråkiga torra biffar!

Dessa tänkte jag göra som fiskburgare nästa gång, med någon god räkröra eller liknande som ”dressing”.. de är riktigt goda, enkla och snabblagade!

 

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  missnoid
  10 mars, 2012 at 10:53

  Härligt! De här måste jag testa någon gång 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   10 mars, 2012 at 10:55

   Gör det! Riktigt smarriga, helt klart ett lyckat experiment! 😀

 • Svara
  Linda Mp
  7 maj, 2013 at 20:39

  Nu har jag skummat igenom alla dina recept, gud vad härligt. Jag ÄLSKAR din inställning. Här kommer jag börja hänga…

Lämna ett svar