Kost

ska-alltid-finnas-hemma-saker

Vi har dem alla – udda små önskemål om något visst livsmedel som bara alltid ska finnas hemma. Ni vet dagarna man kommer hem och bara måste-ha-mat och ska slänga ihop något.. och så inser man halvvägs in i kylen att nä, just det är slut. Och så vet man plötsligt inte vad man ska ta sig till, trots att det finns tusen andra grejer man faktiskt kan äta.

Självklart har också jag en del grejer jag önskar alltid ha till hands, tex;

 • fun light-saft, cola zero eller pepsi max. Jag kan dricka litervis av dessa drycker. Jag fullkomligt älskar dem! Jag dricker över huvudtaget mycket vätska, många liter om dagen, varav någon liter ofta är just ”mindre bra” grejer likt dessa drycker.. men såå gott det är!
 • Avocado. Bästa grönsaken, kalasbra fett, god som den är eller i röror eller maträtter eller smoothies..
 • Ägg. Do I need to say more? Världens kanske bästa livsmedel, som innehåller i princip alla mineraler och vitaminer vi behöver. Bra protein- och fettkälla och lätt att ha färdigkokta och klara i kylen när nöden kräver ”snabbmat”.
 • Kvarg. Jag äter minst en burk om dagen. Allra helst med ungefär ett kilo kanel.. mmmmm!
 • kanel. Ja, till ovanstående. Kanel går åt som jag vet inte vad här hemma, en sådan där stor påse räcker max en vecka!
 • Vitlök. Använder jag i nästan all mat jag lagar. Såklart. Vilken mat har man inte vitlök i?
 • Keso. En favorit hos mig när jag inte orkar ställa mig och laga något avancerat är kokta ägg med keso och kryddor som jag sedan rör ihop till en för ögat inte så vacker måltid.. men åh, smaklökarna jublar! Perfekt tillbehör till det mesta, på mackan, i biffar eller i såser.
 • Citron och/eller lime. Ny grej, men nu för tiden slinker det alltid med någon citron eller lime i korgen på ica… så fräscht att ha i vattnet, saften, eller läsken.. och i mat! Såklart.
 • Celsius. Förutom att jag tycker dessa -visserligen oförskämt dyra- drycker är uppfriskande och väldigt goda, så tycker jag mig uppleva en riktig energiboost när jag dricker dem. Det är nog en del gympass jag har Celsius att tacka för faktiskt 😉

[tabletterna på bilden är inte mina utan min pojkväns, jag tar bara omega 3-6-9]

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  The girl next dooooooor!
  14 mars, 2012 at 20:36

  Tjejen min, är riktigt stolt över dig! Men vill lämna en liten hälsning bara, försök dricka så lite light produkter du kan, det förstör hjärnan! Du vet säkert redan det men hellre riktig cola isf! Bätte med socker än kemikalier! Vill att din knopp ska leva gott hela livet och inte bara nu 🙂 pusspåre! Du behöver inte publicera detta haha bara du förstår vad jag menar 🙂 (älskar också zero, funlight och så, men inte bra det haha)

 • Svara
  anna
  16 mars, 2012 at 18:11

  Jag har själv varit storkosumnet av lightdrycker men de gav mig magproblem. Du har inte funderat på om all lightdryck kanske bidragit till dina magsmärtor? Sen är ju inte sötningsmedel det nyttigaste 🙂

Lämna ett svar