Inspiration och pepp Resan

delmål, kryssrutor och målgång

Det var många gånger jag skulle ta tag i mig själv och gå ner alla kilon jag lagt på mig, det var många gånger jag skulle komma i form, det var många gånger jag skulle ”försöka igen”. Jag gjorde mat-scheman, jag satte upp mål, jag införde förbud…

Det gick alltid åt helvete. Det gick någon dag, jag kunde stå emot hungerkänslorna (eller snarare suget) och se målet framför mig. Se den där starka, friska, hälsosamma kroppen jag ville ha. Men sedan brakade det. Om och om igen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som fick mig att orka sista gången, för tankarna och känslan av hopplöshet kom på besök hela tiden.

Igår hittade jag en lista. En lista jag skrivit när jag gått upp nästan 20 kilo, men ännu inte visste att ytterligare 7 skulle på innan de alla fick åka av. Jag hade gjort olika listor, en med delmål, en ”kilo för kilo”, och så en med diverse delmål inte direkt relaterade till vikten. Jag hade helt glömt den här listan, och att kunna sätta sig ner, kryssa i och bocka av exakt alla punkter och mål – vilken känsla!

Jag tycker det är en bra motivation, ett bra pepp, att skriva listor. Listor är allmänt fina, användbara och smidiga att använda sig av. Jag skriver dem när jag ska handla mat, när jag ska packa, när jag vill planera skolarbeten eller jobb… jag älskar listor helt enkelt! Att göra sådana här rutor att bocka av för varje litet kilo man vill tappa (eller gå upp!) är faktiskt riktigt bra, för man får ju bocka av betydligt fler rutor på så sätt än om man bara haft rutor för var 5e eller 10e kilo.. och man känner sig så duktig! Många gånger kan ett litet kryss i en ruta vara precis vad som behövs för att orka ett till, och ett till, och ett till…

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Nicole
  12 mars, 2012 at 07:53

  Åh, jag förstår det måste kännas helt underbart! 🙂 Listor är en grej jag också gillar, eller egentligen gillar jag det mesta som involverar pennor och papper hahaha 😉

  • Svara
   roethlisberger
   12 mars, 2012 at 11:52

   haha ja, pennor och papper (och listor!) is the shit! Man får ordning på grejer 😉 och ja, det känns sjukt bra 😀

 • Svara
  Nathalie
  15 mars, 2012 at 14:16

  Grymt jobbat!! Jag älskar själv också listor och ska nog nu när jag kommer hem efter jobbet knåpa ihop en sån där lista med 1 kilo i taget som jag vill gå ner =)

  Jag undrar dock (om du vill berätta) om du använde dig av någon speciellt den gången då dufaktiskt gick ner allt? Åt bra och tränade eller körde du på någon speciell diet?

  • Svara
   roethlisberger
   15 mars, 2012 at 17:12

   Tack så mycket du! Ja en sådan här lista kan verkligen vara till stor hjälp, och som sagt, att få bocka av en ruta då och då håller motivationen igång!

   Den största förändringen jag gjorde var att jag började träna regelbundet. Man känner sig ju för det första fräschare, ”tightare” och piggare direkt, och efter ett tag fattade också kroppen grejen. Då gick det rätt snabbt, och i och med regelbunden träning har man bättre ämnesomsättning, man VILL plötsligt äta rätt för att uppnå bra resultat m träningen osv. En god cirkel helt enkelt! 🙂
   Jag åt rätt strikt också, men var noga med att när jag ville ha något gott – så åt jag det. Inte något ”nyttig variant” utan ville jag ha choklad köpte jag precis den jag älskar mest och ingen annan mörk liten liten träbit! 😉 så jag åt rätt enformigt, och uteslöt de flesta kolisarna. Mycket kvarg, fet yoghurt, nötter och frön, lite bär, keso, avocado, ÄGG, fisk, kyckling, halloumi.. lite åt lchf hållet, men både mindre och ”lättare”. Funkade för mig att göra såhär, dvs lite mat, träning, och unnar-dagar 🙂 man är ju unik, så hitta något som funkar för dig!

 • Svara
  Emmma
  5 april, 2012 at 20:11

  Jag blir så inspererad av dig och din vilja! Jag har precis fått tillbaka min vilja igen till att bli av med de sista 5 fett kilona. Jag har kämpat med min vikt hela livet och för två år sedan vägde jag 75 kg och idag väger jag 62. Nu undrar jag har du något bra tips på hur man blir av med fettet på sidorna av magen och låren/under rumpan?:) Jag har en platt mage men den är bred så hur ska jag träna för att få bort det ? Kram Emma

Lämna ett svar