Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Att variera. Eller att inte göra det.

Är bilder av denna typ något som ser bekant ut kanske?Ja. Det där med variation. Det som är viktigt, är att man äter en allsidig kost, att man får i sig vad man ska och inte missar något viktigt. Både för kropp och själ, för kosten spelar stor roll gällande psykisk mående (blev så glad när jag fick höra om psykiatri-avdelningar som låter patienterna prata med dietister). Men det är faktiskt inte så att vi måste äta något nytt varje dag, absolut inte!

Här har vi en liten fin ”vana” när det tränas på förmiddagen – vi gymmar, köper Ica’s grillade kyckling (så god!!), och i kylen finns alltid färsk frukt och grönt, hummus, keso och fetaost. Maten klar på två röda och sååå gott! Detta äts alltså, ja, kanske 4 gånger i veckan (?) här. Med tanke på att man under veckan äter ytterligare 3 luncher, 7 middagar, 7 frukostar och diverse mellanmål utöver dessa 4 ”identiska” luncher, så känns det ju inte som om någon variations-regel bryts heller 😉Också middagarna är sig rätt lika, i alla fall när det är dåligt med inspiration och nya idéer. Det blir frukt och grönt med feta (denna finns alltså alltid med) och till kanske tärnad lax, stekt kyckling, färsbiffar, laxbiffar, någon god sås som tsatsiki eller guacamole…

Man måste alltså inte ha nya, fräscha idéer eller tillbringa tiotals timmar i köket varje vecka för att få till bra, god och hälsosam mat! Jag tröttnar aldrig på detta 😀

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar