Före - efter Inspiration och pepp Resan

för ett år sedan

Hittade just bilder från förra försommaren. Maj var tydligen månaden jag hittade Celsius och det var också månaden jag började ”träna” själv igen. Gymmet var jag inte redo för, men svettades på yogamattan hemma i vardagsrummet gjorde jag! Tyckte väl ungefär lika mycket om träningen som alla andra tjockisar gör – inte så mycket alls…Så det var ju tur att det hände något, och att jag vågade mig tillbaka till gymmet ändå! Först fick lite flabb försvinna för att jag skulle kunna börja bygga. Ni vet man kan ju (tyvärr) inte bygga muskler samtidigt som man tappar fettmassa… då hade alla varit bodybuilders året om! Eller i alla fall fit:a 🙂

Har få ”form-bilder” från förra våren/sommaren, men en halvdan på mina ”armmuskler” fann jag. Från när jag redan gått ner de första.. ja nästan 20 kilo. Kul att se att nåt hänt i alla fall, även om jag upplever större skillnad än bilderna faktiskt visar. Känslan är viktigare, såklart, men lite butter blir man ju när man känner sig som superwoman och så ser man att man bara har en pyttebula i alla fall, haha. Men men, det här är ju inget korttids-projekt utan det är något som kommer fortsätta hela mitt liv – alltså har jag gått om tid 😀 koncentrerar mig på att njuta av träningen just nu istället, släppa allt vad mål och fokus heter och istället ha roligt, utvecklas och framför allt – må bra inifrån och ut. Klyschan nummer ett, jag vet, men klyschor uppstår ju inte från ingenting liksom 🙂 

 

Du kanske gillar

37 Kommentarer

 • Svara
  Victoria
  1 juni, 2012 at 22:16

  OH, big difference!! 🙂 imponerande vilken resa du gjort!

  • Svara
   roethlisberger
   2 juni, 2012 at 00:12

   åh kul att du ser nåt då! 🙂 hehe. Och tack finis, ja det är lite skillnad sedan 2011 minsann.. framför allt ”i huvudet” då alltså 🙂

   • Svara
    Victoria
    2 juni, 2012 at 10:20

    🙂 men PRECIS! jag känner igen det där.. fast lite åt andra hållet, men vet att du gjort den resan också – från underviktig & självdestruktiv åt det hållet, till normalviktig & välmående – den största skillnaden är ju som du skriver inte i kroppen utan i huvudet!! HEJA mentala förändringar, de ska man vara riktigt stolt över tycker jag 😀

    • Svara
     Victoria
     2 juni, 2012 at 10:22

     PS. kom på att jag kanske måste förtydliga att jag menade att jag alltså också varit underviktig & rejält självdestruktiv (men det hann inte sätta sig alltför mycket i huvudet, så jag hade relativt lätt att vända trenden) och sedan gjort en resa tillbaka till välmåendet och en normal vikt.. jag vägde 45 kilo som minst, idag väger jag 15 kilo mer & trivs myyycket bättre i både min kropp & mitt huvud ;O crazy, right?!

 • Svara
  Lina
  1 juni, 2012 at 22:57

  Vad är det som säger att alla tjockisar inte gillar träning. Känns som en rätt dum generallisering, eller? Alla smala älskar inte att träna heller.
  Huvudsaken är ju att du mår bra i dig själv men jag måste ändå säga att jag tycker du ser väldigt smal ut. Har du ett normalt bmi?

  • Svara
   roethlisberger
   2 juni, 2012 at 00:10

   det var ju inte jätteseriöst heller kanske. Men hade jag fortsatt träna från början hade jag ju inte blivit tjock. Och nej det är inte kul att träna när man är otränad och man mår illa direkt, känner sig svag och klumpig. Haha vad sjutton hade ”alla smala” med saken att göra? ALLA borde överhuvudtaget träna, det är bra för ALLA, även de ”naturligt smala”..
   BMI är för det första typ världens mest missvisande mått. Väldigt vältränade har plötsligt ”fetma-bmi” och vissa som har ”normal-bmi” har anorexi – för det sitter ju som bekant i bara i kroppen.. MITT frisk-bmi startar på 17 ungefär, ganska låg siffra men då mådde min kropp bra.. nu har jag ett bmi på 18,8 så det är suuuperlugnt.. och ja, ”normalt”.

 • Svara
  Lina
  1 juni, 2012 at 22:57

  Vad är det som säger att alla tjockisar inte gillar träning. Känns som en rätt dum generallisering, eller? Alla smala älskar inte att träna heller.
  Huvudsaken är ju att du mår bra i dig själv men jag måste ändå säga att jag tycker du ser väldigt smal ut. Har du ett normalt bmi?

  • Svara
   roethlisberger
   2 juni, 2012 at 00:10

   det var ju inte jätteseriöst heller kanske. Men hade jag fortsatt träna från början hade jag ju inte blivit tjock. Och nej det är inte kul att träna när man är otränad och man mår illa direkt, känner sig svag och klumpig. Haha vad sjutton hade ”alla smala” med saken att göra? ALLA borde överhuvudtaget träna, det är bra för ALLA, även de ”naturligt smala”..
   BMI är för det första typ världens mest missvisande mått. Väldigt vältränade har plötsligt ”fetma-bmi” och vissa som har ”normal-bmi” har anorexi – för det sitter ju som bekant i bara i kroppen.. MITT frisk-bmi startar på 17 ungefär, ganska låg siffra men då mådde min kropp bra.. nu har jag ett bmi på 18,8 så det är suuuperlugnt.. och ja, ”normalt”.

 • Svara
  Lina
  2 juni, 2012 at 08:42

  Självklart är det bra för alla att träna oavsett o man är smal eller ej. Det jag menade var att man ju inte kan utgå från att alla smala tränar och alla tjocka inte gillar att träna. Sen kan man ju faktiskt vara vältränad med endå ha ett rätt högt BMI. Jag vet att BMI kan vara missvisande. Men ett frisk bmi på 17 låter inte friskt, det lär ju innebära att du var alldels för smal för att kroppen skulle kunna fungera normalt med mens, hormonproduktion och så vidare. Det låter mer som en anorektisk förklaring på varför man vill väga lite. Men om du nu tränar borde ju ha ett högre bmi än vad du har idag? Eller

 • Svara
  Lina
  2 juni, 2012 at 08:42

  Självklart är det bra för alla att träna oavsett o man är smal eller ej. Det jag menade var att man ju inte kan utgå från att alla smala tränar och alla tjocka inte gillar att träna. Sen kan man ju faktiskt vara vältränad med endå ha ett rätt högt BMI. Jag vet att BMI kan vara missvisande. Men ett frisk bmi på 17 låter inte friskt, det lär ju innebära att du var alldels för smal för att kroppen skulle kunna fungera normalt med mens, hormonproduktion och så vidare. Det låter mer som en anorektisk förklaring på varför man vill väga lite. Men om du nu tränar borde ju ha ett högre bmi än vad du har idag? Eller

 • Svara
  Madde
  2 juni, 2012 at 10:28

  Wow, häftigt vilken resa du gjort:-) Har nyligen hittat hit till din blogg och måste bara säga att du ger grym insperation. Fortsätt så:-D!!!

  • Svara
   roethlisberger
   2 juni, 2012 at 17:47

   Tack så mycket! Värmer att höra 🙂 haha ska försöka, kika gärna in igen!

 • Svara
  Madde
  2 juni, 2012 at 10:28

  Wow, häftigt vilken resa du gjort:-) Har nyligen hittat hit till din blogg och måste bara säga att du ger grym insperation. Fortsätt så:-D!!!

  • Svara
   roethlisberger
   2 juni, 2012 at 17:47

   Tack så mycket! Värmer att höra 🙂 haha ska försöka, kika gärna in igen!

 • Svara
  LillaMy
  2 juni, 2012 at 11:57

  Oh, you’re so beautiful – also when you was heavier: gorgeous face I think! (:

  I don’t know if you’ve already wrote about it, but can you post things that you have change in your life between all that change that have happened to your body (and mood and so on…)? What ways have you change your eating habits? Like did you ate before much junk and huge portion sizes? And do you now eat like f.ex. 6 or 7 times a day and what kind of stuff, has anything stayed the same and so on….

  This is one of my new fav blogs that I read every day! Hope you would write more about food and your training (hmmm… if not those, what then. I’m a bit dum. :D) All good for you! You’re an idol for me! (:

  Hälsningar ett tjej från Finland
  (Jag förstår svenska, men gillar skriva engelska eftersom det är snabbare för mig att skriva;)

 • Svara
  LillaMy
  2 juni, 2012 at 11:57

  Oh, you’re so beautiful – also when you was heavier: gorgeous face I think! (:

  I don’t know if you’ve already wrote about it, but can you post things that you have change in your life between all that change that have happened to your body (and mood and so on…)? What ways have you change your eating habits? Like did you ate before much junk and huge portion sizes? And do you now eat like f.ex. 6 or 7 times a day and what kind of stuff, has anything stayed the same and so on….

  This is one of my new fav blogs that I read every day! Hope you would write more about food and your training (hmmm… if not those, what then. I’m a bit dum. :D) All good for you! You’re an idol for me! (:

  Hälsningar ett tjej från Finland
  (Jag förstår svenska, men gillar skriva engelska eftersom det är snabbare för mig att skriva;)

 • Svara
  Anonym
  2 juni, 2012 at 13:19

  hur gör man då om man vill bränna fett men ändå bevara sin muskelmassa, för att sedan bygga upp den? säkert en jättedum fråga men haha!

  • Svara
   roethlisberger
   2 juni, 2012 at 17:46

   man tränar regelbundet men fokuserar främst på kosten, den är viktigast när det är ner i vikt man vill. hittar ett sätt som passar just dig att äta och ser till att ligga på kaloriunderskott (man måste inte räkna hysteriskt, bara hålla någorlunda koll). sedan om man vill börja bygga muskler är det överskott som gäller matmässigt och varierad träning med fokus på styrketräning 🙂

 • Svara
  Anonym
  2 juni, 2012 at 13:19

  hur gör man då om man vill bränna fett men ändå bevara sin muskelmassa, för att sedan bygga upp den? säkert en jättedum fråga men haha!

  • Svara
   roethlisberger
   2 juni, 2012 at 17:46

   man tränar regelbundet men fokuserar främst på kosten, den är viktigast när det är ner i vikt man vill. hittar ett sätt som passar just dig att äta och ser till att ligga på kaloriunderskott (man måste inte räkna hysteriskt, bara hålla någorlunda koll). sedan om man vill börja bygga muskler är det överskott som gäller matmässigt och varierad träning med fokus på styrketräning 🙂

 • Svara
  Ines
  2 juni, 2012 at 15:12

  Du har inte jämfört dagens bilder med de när du hade diagnosen anorexi?
  kanske vore en ide att göra det…även om du säger att du inte ser vidare anorektisk ut nu och har ett lagom BMI, bygger muskler och så vidare….kanske du a´skulle jämföra bilderna med varandra…av det att döma man ser utifrån bloggen din är det inte så stor skillnad mellan anorexibilderna och nu. Tyvärr- jag skulle så vilja att du ändå blev fri från allt som har med ÄS att göra. Du visar i din blogg så många tecken på att ÄS fortfarande är viktig och styr dig fortfarnade otroligt mycket. Jag förmodar att du blir irriterad av denna kommentar men det är ju även det något som hör till sjukdomen…att folk inte ska lägga sig i. Men att försöka övertala omgivningen om att du är så frisk och fri samtidigt som man läser övriga inlägg här, lyckas det nog inte så bra.
  Önskar inte någon en ÄS då jag själv oxå har mycket egna erfarenheter i ämnet, utan hoppas snarare att du kanske, kanske nån gång ser att du kan behöva hjälp.
  kramar

  • Svara
   roethlisberger
   2 juni, 2012 at 17:43

   öh alltså jag väger ju 16 kilo mer än när jag var sjuk.. så jo klart det är skillnad. alltså jag blir inte vidare irriterad, bara lite ledsen. varför ska jag behöva försvara mig? hur tycker du att en fd anorektiker SKA se ut/vara/må? måste man vara tvärt-emot, får man inte vara intresserad av träning och kost, får man inte VILJA vara smal och ”fit”, får man inte VILJA äta hälsosamt och ta hand om sin kropp? jag förstår inte. eller är det att man inte ska prata om sånt bara, för då är det ”sjukt”? bara för att jag är frisk från anorexi betyder det inte att jag mår bra helt och hållet, det har jag ju sagt upprepade gånger att jag inte alls gör. men det har ingenting med ÄS att göra.
   hur jag än svarar på sådant här kan du ju vända det till att jag är sjuk. försvarar jag mig själv och min livsstil så är det som du skriver här för att jag ”försöker övertala min omgivning”, och sjukt. om jag är tyst blir det ju som att ”hålla med”. och egentligen vet jag ju att sådana som du redan har en uppfattning och förmodligen inte är intresserad av att ändra den, vad jag än säger. så jag har inte så mycket mer att säga, för jag får i alla fall inte ut någonting av att ens försöka förklara något för sådana som dig.

 • Svara
  Ines
  2 juni, 2012 at 15:12

  Du har inte jämfört dagens bilder med de när du hade diagnosen anorexi?
  kanske vore en ide att göra det…även om du säger att du inte ser vidare anorektisk ut nu och har ett lagom BMI, bygger muskler och så vidare….kanske du a´skulle jämföra bilderna med varandra…av det att döma man ser utifrån bloggen din är det inte så stor skillnad mellan anorexibilderna och nu. Tyvärr- jag skulle så vilja att du ändå blev fri från allt som har med ÄS att göra. Du visar i din blogg så många tecken på att ÄS fortfarande är viktig och styr dig fortfarnade otroligt mycket. Jag förmodar att du blir irriterad av denna kommentar men det är ju även det något som hör till sjukdomen…att folk inte ska lägga sig i. Men att försöka övertala omgivningen om att du är så frisk och fri samtidigt som man läser övriga inlägg här, lyckas det nog inte så bra.
  Önskar inte någon en ÄS då jag själv oxå har mycket egna erfarenheter i ämnet, utan hoppas snarare att du kanske, kanske nån gång ser att du kan behöva hjälp.
  kramar

  • Svara
   roethlisberger
   2 juni, 2012 at 17:43

   öh alltså jag väger ju 16 kilo mer än när jag var sjuk.. så jo klart det är skillnad. alltså jag blir inte vidare irriterad, bara lite ledsen. varför ska jag behöva försvara mig? hur tycker du att en fd anorektiker SKA se ut/vara/må? måste man vara tvärt-emot, får man inte vara intresserad av träning och kost, får man inte VILJA vara smal och ”fit”, får man inte VILJA äta hälsosamt och ta hand om sin kropp? jag förstår inte. eller är det att man inte ska prata om sånt bara, för då är det ”sjukt”? bara för att jag är frisk från anorexi betyder det inte att jag mår bra helt och hållet, det har jag ju sagt upprepade gånger att jag inte alls gör. men det har ingenting med ÄS att göra.
   hur jag än svarar på sådant här kan du ju vända det till att jag är sjuk. försvarar jag mig själv och min livsstil så är det som du skriver här för att jag ”försöker övertala min omgivning”, och sjukt. om jag är tyst blir det ju som att ”hålla med”. och egentligen vet jag ju att sådana som du redan har en uppfattning och förmodligen inte är intresserad av att ändra den, vad jag än säger. så jag har inte så mycket mer att säga, för jag får i alla fall inte ut någonting av att ens försöka förklara något för sådana som dig.

 • Svara
  Tiss
  2 juni, 2012 at 20:59

  Jag tycker att du är en så himla bra förebild! Både när det gäller fysisk och mental förändring. Får massor av inspiration av att läsa din blogg. Du är så bra!! Tycker synd om alla de som kommenterar anonymt om att du har anorexia och problem osv, de måste ha väldigt låg självkänsla :/ Stå på dej! 🙂

 • Svara
  Tiss
  2 juni, 2012 at 20:59

  Jag tycker att du är en så himla bra förebild! Både när det gäller fysisk och mental förändring. Får massor av inspiration av att läsa din blogg. Du är så bra!! Tycker synd om alla de som kommenterar anonymt om att du har anorexia och problem osv, de måste ha väldigt låg självkänsla :/ Stå på dej! 🙂

 • Svara
  meimoa
  2 juni, 2012 at 22:39

  sjukt motiverande 😀

 • Svara
  meimoa
  2 juni, 2012 at 22:39

  sjukt motiverande 😀

 • Svara
  Jenn
  3 juni, 2012 at 21:45

  Sjukt bra jobbat 😀 så kul att se och galet peppande! Tack för motivation 😀

 • Svara
  Jenn
  3 juni, 2012 at 21:45

  Sjukt bra jobbat 😀 så kul att se och galet peppande! Tack för motivation 😀

 • Svara
  Jennifer
  6 juni, 2012 at 12:01

  Vilken förändring, bra jobbat 🙂
  Vilken inspirerade, intressant blogg du har. Roligt att läsa 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   6 juni, 2012 at 12:18

   Tack så mycket! 🙂 och vad roligt att du gillar bloggen!

 • Svara
  Jennifer
  6 juni, 2012 at 12:01

  Vilken förändring, bra jobbat 🙂
  Vilken inspirerade, intressant blogg du har. Roligt att läsa 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   6 juni, 2012 at 12:18

   Tack så mycket! 🙂 och vad roligt att du gillar bloggen!

Lämna ett svar