Recept

Fräsch citron- och spenatkyckling

Dagens lunch var snabblagad och minst sagt god. Fylld citron- och spenatkyckling på en bädd av färsk babyspenat. Somrigt och fräscht!

Två färska kycklingfiléer
Rivet skal från en citron
Bladspenat, så mycket man önskar
En liten burk keso
”En klick” kvarg (tog några skedar)
1/4 rödlök
Vitlök (jag tog 2 stora klyftor till två filéer)
Kryddor (jag körde pepparblandning och salt)

Mixa spenat, keso, kvarg, citronskal, lök, vitlök och kryddor till en någorlunda jämn smet. Skär ett jack längs med kycklingfiléerna, så det blir tunna och platta, tryck gärna ut dem så gott det går. Lägg så mycket fyllning som går och vik sedan ihop, fäst med tandpetare.

Stek i smör först på hög värme så kycklingen får en fin yta, sänk sedan, slå på lite vatten och täck halvt med lock. Medan kycklingen blir klar, lägg upp en spenatbädd på tallrikarna. Ha i lite vatten i den resterande citron- och spenatblandningen, för mer flytande konsistens, och droppa över spenaten. På med kycklingen när den är klar och servera med en extra citronskiva. Mums!

Du kanske gillar

2 Kommentarer

Lämna ett svar