Kost Recept

tips för sushifrälsta: wasabi-lax

Pensla wasabi utblandad i japansk soya över laxfiléer innan ni slänger dem på stekjärnet (som redan är upphettat med en klick smör). Häll på lite mer wasabi-soyablandning då och då under stekningen, och droppa ev över ytterligare lite på tallriken för extra hetta. Gillar ni sushi är det här en garanterad hit! Själv åt jag det med färsk spenat, gurka, tomat och avocado, medan pojkvännen grundade med nudlar också. Vi var båda så nöjda över denna succé att vi glömde fota, men vi kommer garanterat göra det snart igen så testar ni inte själva innan dess kommer det bild snart 😉

Lax är en sak jag mer än gärna äter så fort möjlighet ges, för förutom att det är så himla himla gott så var det ju de där fina Omega 3-fettsyrorna nivet. Som inte bara är viktigt för hjärnans funktioner, kärlen, synen, nervsystemet osv osv som alla vet, utan Omega3 ska enligt undersökningar också vara bra för humöret och motverka mentala sjukdomar som ADHD och depression.. och huden mår bra av Omega 3, precis som minnet (säger de). Bra proteiner när man tränar också, och B-vitamin, D-vitamin, selen och magnesium… Ja – fina fisken, liksom!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar