Efterrätt och gotte Julmys Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

Jordnöt/banan/choklad-fudge (med oändliga variationsmöjligheter)

I fredags kom ett paket. Från Iherb. Jag slet upp det snabbare än snabbast och två sekunder senare var allt provsmakat. En av prylarna i detta paket var en burk PB2 (jordnötsmjöl, typ) med chokladsmak. Jag ville givetvis göra något med det, typ på en gång. Sagt och gjort, receptet som kommer göras många gånger till (när det där akuta sötsugen slår till) skapades. Himla himla fint och möjligheterna att anpassa till personliga önskemål är oändliga! Det går lika bra att köra på nötsmör istället för nötmjöl+mjölk om man inte har nötmjöl hemma (jag skulle t.o.m rekommendera det om man inte som jag vill direkt-testa en ny grej). Vill man inte ha någon nöt alls, byt ut nötmjöl+mjölk mot kokosolja. Och gillar du inte banan kör på pumpa, avocado, äppelmos… whatever you fancy! Bara att röra ihop och ställa in i kylen. Är man riktigt otålig (som jag, till exempel) slänger man in dem i frysen istället. Låt smälta i munnen (mmmm såg gott!) eller tina någon minut innan du serverar.fudgebananchocopb1

10-15 små bitar (perfekt litet snacks!) :

 • 4 msk jordnötsmjöl (eller mandelmjöl eller hasselnötsmjöl eller vilket nötmjöl du nu föredrar! Eller som sagt, nötsmör eller kokosolja)
 • 2 msk mandelmjölk (eller någon annan mjölk)
 • 4 msk mosad banan (eller pumpapurée eller äppelmos eller något annat i samma konsistens… gärna sött! Valfriheten, ni ser ju, vilket fiffigt recept detta är?!)
 • 1 msk kakao
 • 1 msk kakao nibs
 • ev. sötning, smaka av

Rör ihop jordnötsmjöl med mandelmjölken tills du har en helt klumpfri sås. Planerar du att förvara fudge:n i kylen kan du ev. minska lite på vätskan, beroende på vilket nötmjöl du använder blir det olika tjockt. Du vill ha en trögflytande sås, som nötsmör helt enkelt. Använder du nötsmör och det är lite för fast (sådär som det gärna blir i slutet av burken) micrar du det 20-30 sekunder bara. Mosa en banan (ca 90 gram) och klicka i 4 msk i jordnötssåsen. Tillsätt kakao, nibs och sötning om du tycker det behövs. Det tyckte jag, för jag älskar sött, så jag hade i lite stevia. Rör ihop, och häll i en plastburk eller fördela i små silikonformar. Jag har ett gäng söta pralinformar (i silikon) som jag tyckte passade här. Ställ in i kyl några timmar eller i frysen kortare tid. Ät. Njut. Gör en ny laddning. Repeat.fudgebananchocopb2

Och hörrni ! Ni vet väl att ni kan använda koden TBK231 för 10% rabatt på iherb även om ni beställt tidigare? Bara ni gör beställningen med en ny email-adress så går det kanoners… ifall ni är lite utav foodshopaholics som jag, kan det tipset komma till användning, tänkte jag!

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Ida
  19 januari, 2014 at 15:24

  Vad gott det ser ut! Måste prova, för fick mitt första paket från iHerb i fredags med ett PB2 chokladsmak och ett pkt questbars 🙂

 • Svara
  Josefine
  19 januari, 2014 at 15:55

  Perfekt kvällssnacks ikväll tror jag! Fast med mandelmjöl (funksjonell mat:s) som kom i ett paket jag hämtade igår, kanske lite growing naturals risprotein och lågkalorijordgubbssylt eller hallonmos istället för banan. Mör i kroppen efter invigning av 16 kg kettlebell – som är MYCKET tyngre än min förra som väger 12:-/.
  Kram fina du, och tack för att du delar med dig av dina recept!

 • Svara
  Carro
  19 januari, 2014 at 18:20

  Det där ska jag komma ihåg att testa nästa helg tror jag visst!

 • Svara
  Amanda
  20 januari, 2014 at 09:54

  Tror du att man kan mixa några dadlar och använda det? 🙂

 • Svara
  julia
  20 januari, 2014 at 21:24

  Vilken grej 🙂 de ser supergoda ut!

 • Svara
  Malin
  22 januari, 2014 at 12:30

  Testade att göra dessa igår! Hade PB2 med chokladsmak hemma som jag inte riktigt visste vad jag skulle använda till… Å detta receptet var smaskens!! Tack för det =))!! kram

 • Svara
  Elina
  15 februari, 2014 at 22:05

  Ska smeten vara flytande när man ställer in i kylen, eller mer klumpig? Hoppas du förstår hur jag menar..

Lämna ett svar