Kost Recept

ännu en snabb, enkel och GOD middag

 

Det viktigaste för mig när jag ska laga mat är att det går snabbt. Stora stekar, krämiga gratänger och andra tidskrävande saker är inte riktigt min grej. Att saker ”sköter sig själv” i ugnen i 40 minuter ger mig ingenting, vad ska jag göra de 40 evighetsminuterna då?!? Bara vänta på maten? Bli hungrig och grinig? Nä, snabbt ska det gå! Helst under en halvtimme och utan väntetid eller pauser.

Så ikväll när jag kom hem från gymmet och tog jag en titt in i kylen och möttes av skrämmande tomma hyllor fick min fantasi och påhittighet genast ett mission – att hitta på något gott och näringsrikt att laga på – jalets say ingenting – som dessutom går snabbt.

Sagt och gjort, en kycklingfilé skars i munsbitar, stektes upp i smör tillsammans med hackad vitlök och en skvätt vatten. Wasabi blandades ut i en skvätt japansk soya (jaa, stor favorit för tillfället!) och hälldes över kycklingen, som sedan fick bli genomstekt och suga åt sig smakerna under någon minut. Under tiden hackade jag gurka, och rotade fram en påse shirataki-nudlar jag gömt i skafferiet. De ska bara kokas en minut och sedan rinna av på papper, så när det var gjort la jag dem i wasabi-kycklingen tillsammans med gurkhacket och lät allt bli varmt tillsammans. Över på en tallrik och toppade det hela gjorde jag med perfekt mogen avocado. Alltså, ååh gott det var! Wasabi och soya gör allt till en festmåltid, helt galet vad smarrig den här lördagsmiddagen blev – tio minuter!

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  17 mars, 2012 at 21:55

  Det låter faktiskt helt sjukt gott. Och jag är inte ens en wasabi-älskare! De där nudlarna har jag länge tänkt att införskaffa. Kom-ihåg-till-mig-själv! Tack!

  • Svara
   roethlisberger
   18 mars, 2012 at 09:38

   Det var faktiskt helt sjukt gott!! Haha, wasabi-älskare – det kan du nog se till att bli, typ testa den här rätten så.. 😉 nudlarna är helt ok. Lite knasig konsistens, och de smakar ju ingenting, men fin ”utfyllning” i smakrika rätter 🙂

 • Svara
  Miracle Noodle Scandinavia
  19 april, 2012 at 17:49

  Inspirerande recept! Tack!
  mvh
  Miracle Noodle Scandinavia

Lämna ett svar