Inspiration och pepp Träning Vardagsuppdatering

att vila eller inte vila – det är frågan

Hur ser ni på vilodagar? Måste man ha dem? Ska man i så fall ”planera in” dem i sitt träningsschema eller låta kroppen säga till när den behöver vila? Ska man under dessa dagar ändå vara aktiv och tex ta en långpromenad?

Jag ser väldigt simpelt på det hela. Jag tränar när jag har lust, ork och energi. Om det resulterar i 2 gånger en vecka eller 9 pass en annan – lets be it! För jag vet att det kommer dagar när halsen rosslar, benen är klena eller psyket lite krassligt. Och då vilar jag. För att jag vill, känner för det och förmodligen behöver det. För mig är det så enkelt, hur är det för er?

Jag är, med handen på hjärtat, en fruktansvärt slapp vardags-motionär. Jag är lat, helt enkelt. Jag tar hellre bilen till affären, för det går snabbare. Jag vill inte komma svettig till middagen, även om det är cykelavstånd. Jag tycker inte promenader är såå hiiimla sköna. Jag gillar att träna, styrketräna. Det är min hobby, mitt intresse, det jag vill utbilda mig i och en dag försörja mig på. Promenader, utomhusaktiviteter och friluftsliv är inte min grej, alls, och jag ser inget dåligt i det. Jag har inte ångest över det, jag ser inget dåligt med det över huvudtaget. Utan jag springer förbi rulltrapporna och upp för de vanliga för att rullisarna ändå går så satans segt, och jag strosar gärna på stan och kollar i affärer i flera timmar, men that’s about it, det är min vardagsmortion det! Att en dag när jag hoppar gymmet, köper stöörsta godispåsen och lägger mig i sängen för att jag är så jävla värd det, skulle ha ångest eller känna ”krav” att röra på mig – det finns inte i min värld. Det tar ju om något bort poängen med en ”vilodag”.

Efter en grym mars-månad på gymmet för min del tar jag mig en oplanerad och välförtjänt vilodag idag! Hur det blir med godiset får vi se, men när jag fixat klart lite papper och scheman styr jag benen raka vägen mot sängen för att sedan inte röra mig en meter till idag! Ha en trevlig kväll hurtisar 🙂

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Anonym
  1 april, 2012 at 20:02

  Kan inte du tipsa om vad man kan ta för tillskott om man både styrketränar och konditionstränar och vill hjälpa musklerna att återhämta sig efter träning?

  • Svara
   roethlisberger
   2 april, 2012 at 22:02

   Jag är ju verkligen ingen expert, vill jag säga först bara. Meeen sen skulle jag väl säga att jag rekommenderar det jag kör med själv, detta (läs där så förstår du varför). Jag tycker det funkar kalas, både smakar jättegott och ger bra effekt/hjälp. Även om jag tycker mig ha en hel del koll så vill jag ännu inte rekommendera hit och dit för mycket, så läs på själv (google is you friend!) så lär du hitta vad du letar efter 🙂

 • Svara
  Emma
  3 april, 2012 at 11:42

  Åh, det låter som ett himla fint upplägg och en bra inställning till träningen. Jag själv älskar min träning, löpning, spinning, gym, simning… Jag tränar mycket och vilar för att jag vet att jag borde. Jag får inte dåligt samvete om jag inte tränar, men det kliar liksom i kroppen 😉
  De senaste veckorna har kroppen dock sagt ifrån, så just nu är min utmaning att vila från träningen en hel vecka. Det är en utmaning, för att jag inte vet vad jag ska fylla min tid med istället, för att min hjärna är så inställd på träning, jämt och för att träningen är mitt sätt att koppla bort verkligheten en stund.

  • Svara
   roethlisberger
   3 april, 2012 at 14:05

   Ja precis, TIDEN, vad gör man med den? För även om man har saker att göra – jag kan inte fokusera på dem om jag inte fått pumpa ut lite energi på gymmet först?! Känns som någon typ av magnetisk dragningskraft, hehe 😉 tänker ofta på vad fan alla som INTE tränar, någonsin, GÖR hela dagarna?? Utan att liksom sakna träning? Hur orkar de? Den mesta av min energi kommer ju från träningen?! Är sällan så pigg, peppad och glad som efter ett mördarpass ju!
   Hm, en riktig utmaning ja! Men otroligt nyttigt tror jag! Att verkligen tvinga både kropp och kropp till att vila, ladda om och hämta ny energi. Du kommer ju träna sjukt bra och få fina resultat kommande vecka!! 😉

 • Svara
  Nathalie
  6 april, 2012 at 20:16

  så jävla pretty, bruden! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   6 april, 2012 at 21:17

   men åh, tack så himla mycket! 🙂

 • Svara
  felicia
  8 april, 2012 at 21:51

  härliga tankar där har du! 🙂

 • Svara
  Josephine
  12 april, 2012 at 12:48

  Jag vet inget om hur man ”ska” tänka angående vilodagar. Kanske är det individuellt och beroende av vad man vänjer sin kropp vid…? För mig brukar det bli en träningsfri ”vilo”-dag per vecka, det är inget jag planerar utan det har bara blivit så. Men jag kan säga en sak, jag tog en 6-dagars träningspaus över påsken och jag har aldrig känt mig så pigg och uthållig när det gäller löpningen som efter den pausen. Däremot kände jag ingen skillnad i styrketräningen.

  Bra och inspirerande blogg, btw!

Lämna ett svar