healthstories Inspiration och pepp Recensioner Vardagsuppdatering

Lilla Ekot

Igår hade jag en finlunch inbokad med Marja, som är den himla söta tjejen bakom bloggen bakasockerfritt. Vi har följt varandra länge över bloggar och sociala medier, och tyckte nu helt enkelt att det var hög tid att ses!

lillaekot2

Vi sågs på ett urgulligt café som heter Lilla Ekot och ligger på Riddargatan 20 i Stockholm. När jag klev in genom dörren och in i den lilla lokalen med högt i tak föll jag direkt. En mix av rustikt och glada färger, blommiga detaljer och betong, och allting gav mig så härliga retro-vibbar. Tokgilla!

lillaekot5 lillaekot1

Vi kom precis efter lunchrusningen och kunde i lugn och ro sitta och prata i nästan två timmar. Det var flera olika rätter på menyn som lockade mig, men efter lite velande föll tillslut valet på en ljummen sallad med quinoa, butternutpumpa och chevre, toppat med rostade pinjenötter och granatäpple. Jättejättegod! Marja kände för något mindre och tog en chiapudding med topping som också såg väldigt god ut.

När två bloggande hälsobagare möts över en bit ätbart gott behöver man inte ens säga det högt – man får givetvis inte inte röra tallriken förrän allt är fotograferat. Det är liksom common sense och en självklarhet! Man är ju rätt bloggskadad, skämtade Marja och ja, jag antar att det är lite så, haha..

lillaekot3

Som sagt, min tallrik fylldes av matiga godsaker, men det fanns gott om hälsosamma sötsaker att välja bland också. Allt från eko raw bollar i olika smaker, till citronkladdkaka, till chokladkaka, till morotskaka, till snickers… och så vidare i en larvigt frestande oändlighet.

lillaekot4

För den som har vägarna förbi Riddargatan kan jag alltså absolut rekommendera ett besök till kafét Lilla Ekot! Jag kommer definitivt ta mig dit snart igen, kanske redan i dagarna med min dator för att få lite nytta gjord (jag tror stenhårt på att miljöombyte boostar effektiviteten!)

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar