Kost Okategoriserade Recept Vardagsuppdatering

söndagsmiddag som den ska va!

Gårdagens middag blev som sagt succé, och (som alltid när jag lagar mat) så var det rätt okomplicerat och enkelt att få ihop.

Äntligen tog jag mig i kragen och provade 56kilos LCHF-pasta, som jag tänkt prova länge nu – och såå fantastisk den var! Världens bästa pastasubstitut om man vill hålla kolhydratsintaget nere, och jag kommer ju garanterat göra det igen, som den pastaälskare jag är.

För pasta till 2-3 personer (3-4, skulle jag säga, tyckte det nästan blev två portioner över igår) behövs:

4 ägg
1,25 dl (125 g) färskost
1/2 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Ut med smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, lägg sen ett bakpapper över och kavla ut till lagom tjocklek. Låt papprena vara kvar under gräddningen, och grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan tunna strimlor av degen. Detta var det mest tidskrävande (och tråkiga) momentet, så nästa gång ska jag prova att rulla ihop och klippa strimlor istället. Sen har du pasta 😀 bara att värma när resten av maten är klar, och den går bra att ha i kylen/frysen någon dag om det blir över.

Till pastan gjorde jag igår alltså nötfärsbiffar, som helt enkelt bestod av nötfärs, rödlök, vitlök, oregano, fiberhusk, 1 ägg+1 äggvita, salt+peppar och så några droppar tabasco. Jag stekte upp och lät dem få yta i lite olivolja, sedan tog jag av dem för att istället fräsa hackad rödlök och vitlök mjuk, tillsätta 1 burk minifraiche, en skvätt vatten och kryddor (salt, peppar, oregano). I med biffarna igen och på med lock så det får stå och puttra på låg värme ett tag.

Rödbetssalladen är en stor favorit hos mig, galet god och vacker dessutom! En typisk sådan sak som jag är mycket glad att jag experimenterade mig fram till någon gång för länge sedan 😉 Man kokar rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, skalar under rinnande vatten och skär upp i tunna klyftor. Blanda ihop med ett gäng skivor rödlök och häll på en dressing av olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Inte så noga med måtten, men ungefär 1/4 balsamvinäger och 3/4 olivolja. Låt med fördel stå och ”gojsa ihop sig” ett tag, sedan ringla över lite honung och smula på fetaost. Tips! Vill man vara extra piffig är det ännu godare att skära upp några skivor chevre, ha på några strimlor röd chili + honung och låta dessa halvsmälta i ugn, för att sedan toppa salladen med dem. Men nu ville jag ha fetaost på maten så för att inte avancera allt för mycket fick det bli sallads-topping också 😉

Smaklig måltid, för det här måste ni prova!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  karin
  9 april, 2012 at 21:15

  provade den i helgen – den är skitbra! men! när man ska värma den igen, gör INTE som någon i kommentarsfältet och koka den varm. den blev, inte helt oväntat, degig och tappade all pastakonsistens. fy!

  • Svara
   roethlisberger
   9 april, 2012 at 21:49

   hahaha VEM kommer ens på idéen att koka något som består av ägg och ost..? jag körde 30 sekunder i micron och det blev kanonbra det 🙂

 • Svara
  karin
  10 april, 2012 at 14:00

  haha, någon tant som sa att det blev jättebra. precis när jag lade ner det i kastrullen insåg jag vad jag hade gjort (den svällde och blev blek och såg ut typ som kokta ostbågar). men bra att det funkar bättre att micra då! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   10 april, 2012 at 14:55

   haha ja okej.. ja kör i micro nästa gång så ska du se att det blir bra 😉 kokta ostbågar låter ju… sådäär gott hehe

Lämna ett svar