Efterrätt och gotte Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

två till spiraler

Jag fortsätter att köra ungefär allt i min spiralizer. Två nya favoriter (som ni som följer mig på instagram redan sett) är följande:

Äpple med en jordnöts- och kanelsås gjord på jordnötssmör, kasein, kanel och en gnutta flingsalt. Gärna med vaniljkräm av något slag (typ kvarg) eller glass, plus sega gojibär.Skärmavbild 2013-08-03 kl. 19.51.25Sedan kvällens nya påhitt för att efterlikna spagetti, inte bara form-mässigt utan även rent ytligt (och jag lyckades, visst?) : kålrot. Serverat till en vegetarisk bolognese, supergott! Den spiralize:ade kålroten las i en kastrull med lättsaltat vatten, sedan lät jag det koka upp och hällde helt enkelt av vattnet när önskad konsistens (lätt ”al dente”) var uppnådd. Bolognesen var sojafärs, tomater, rödlök, vitlök, kokosgrädde, kryddor hejvilt, färska örter, soja… inga mått, jag gjorde som jag gör allt som oftast : jag smakar av!Skärmavbild 2013-08-03 kl. 20.53.40Näst på listan att prova står sötpotatis. Har velat testa det hur länge som helst men inte kommit till skott… klurar på en god sås till. Vill gärna få med både kanel och jordnötssmörmen det kanske blir konstigt till middag? Hmm får klura på den!

Du kanske gillar

20 Kommentarer

 • Svara
  Suz
  4 augusti, 2013 at 06:08

  Ser riktigt gott ut!

 • Svara
  Suz
  4 augusti, 2013 at 06:08

  Ser riktigt gott ut!

 • Svara
  Tanja
  4 augusti, 2013 at 06:22

  Ååååh spiral-äpplen… DET hade inte jag tänkt på. Hur gott som helst kan ja tänka mig 😀

  Det första ja kom att tänka på var att spirala sötpotatisen och krydda den med kanel när man steker på den à la uppstekta nudlar. Sen göra en woksås på jordnötssmör, sweet chillisås, lite soja och mjölk/vatten/kokosmjölk till lagom konsistens… komplettera med mer wokade grönsaker, kanske lite kyckling om man är lagd åt det hållet… *yum*

  • Svara
   roethlisberger
   4 augusti, 2013 at 06:48

   hehe något sådant jag tänkt mig ja… 😉 låter inte direkt fel!!

 • Svara
  Tanja
  4 augusti, 2013 at 06:22

  Ååååh spiral-äpplen… DET hade inte jag tänkt på. Hur gott som helst kan ja tänka mig 😀

  Det första ja kom att tänka på var att spirala sötpotatisen och krydda den med kanel när man steker på den à la uppstekta nudlar. Sen göra en woksås på jordnötssmör, sweet chillisås, lite soja och mjölk/vatten/kokosmjölk till lagom konsistens… komplettera med mer wokade grönsaker, kanske lite kyckling om man är lagd åt det hållet… *yum*

  • Svara
   roethlisberger
   4 augusti, 2013 at 06:48

   hehe något sådant jag tänkt mig ja… 😉 låter inte direkt fel!!

 • Svara
  Mathilda
  4 augusti, 2013 at 13:52

  Vilken fantastisk blogg! hur kan jag ha missat denna! Men nu har jag ju masssssoooooorr att läsa 🙂 yay!

  Mathilda

 • Svara
  Mathilda
  4 augusti, 2013 at 13:52

  Vilken fantastisk blogg! hur kan jag ha missat denna! Men nu har jag ju masssssoooooorr att läsa 🙂 yay!

  Mathilda

 • Svara
  Linnéa Dahlin
  5 augusti, 2013 at 18:38

  Hej!
  Jag tycker att du gör så fantastiska recept. Du har inte lust att fixa ihop något med plommon i? Jag har ett träd hemma med massa plommon nu och har lite idétorka. KRAM

  • Svara
   roethlisberger
   5 augusti, 2013 at 20:42

   hm jo, ska klura på det haha. Och kika om de finns i butik 🙂 för alla har inte härliga träd hemma! hihi kram

 • Svara
  Linnéa Dahlin
  5 augusti, 2013 at 18:38

  Hej!
  Jag tycker att du gör så fantastiska recept. Du har inte lust att fixa ihop något med plommon i? Jag har ett träd hemma med massa plommon nu och har lite idétorka. KRAM

  • Svara
   roethlisberger
   5 augusti, 2013 at 20:42

   hm jo, ska klura på det haha. Och kika om de finns i butik 🙂 för alla har inte härliga träd hemma! hihi kram

 • Svara
  Camilla
  8 augusti, 2013 at 17:03

  Vart har du köpt detta under till maskin? Måste se till att jag inte köper en dålig spiralizer!

  • Svara
   roethlisberger
   9 augusti, 2013 at 10:47

   jag beställde min från råvarubutiken! 🙂 finns även hos rawfoodshop, och kanske på fler ställen. Googla 🙂 har dock inte sett någon i en fysisk butik (och jag har letat, tro mig) utan det är internet som gäller – här i Sverige i alla fall

   • Svara
    Camilla
    9 augusti, 2013 at 22:18

    Okej vad bra, tack, det var den från råvarubutiken jag hade kollat på! Då blire att beställa!

    • Svara
     roethlisberger
     10 augusti, 2013 at 14:10

     gör så, ett av mina bättre köp som sagt 😀

 • Svara
  Camilla
  8 augusti, 2013 at 17:03

  Vart har du köpt detta under till maskin? Måste se till att jag inte köper en dålig spiralizer!

  • Svara
   roethlisberger
   9 augusti, 2013 at 10:47

   jag beställde min från råvarubutiken! 🙂 finns även hos rawfoodshop, och kanske på fler ställen. Googla 🙂 har dock inte sett någon i en fysisk butik (och jag har letat, tro mig) utan det är internet som gäller – här i Sverige i alla fall

   • Svara
    Camilla
    9 augusti, 2013 at 22:18

    Okej vad bra, tack, det var den från råvarubutiken jag hade kollat på! Då blire att beställa!

    • Svara
     roethlisberger
     10 augusti, 2013 at 14:10

     gör så, ett av mina bättre köp som sagt 😀

Lämna ett svar