Min storfavorit Elbe skrev för några veckor sedan om silkestofu och bjöd dessutom på ett recept på banan/jordnötspudding gjord på just denna tofu. Jag var skeptisk. Är inte jätteförtjust i banan, men med rätt täckmantel tycker jag det kan bidra till en härlig konsistens (och så är det ju ett kalasbra sätt om man vill boosta energin lite). Jordnötssmör däremot, det älskar jag. När jag äntligen hittade den där satans silkestofun (finns inte på vår lilla Ica i byn) så bestämde jag mig för att ge puddingen ett försök i alla fall.. ändrade lite i proportionerna och tillsatte några skedar kakao (nej, jag gör sällan gotte som inte innehåller någon form av choklad. Why would I? Bäst ju) och vet ni – det vart hur himla gott som helst! Nu flödar fantasin och jag har planer på att vidarutveckla detta recept, hur gott vore det inte med cashew-smör, riven citron och hackad, mörk choklad? Eller hallon och salta pistage-nötter? Åh mums, det här var verkligen en hit hörrni, ni bara måste prova!Såhär gör man världens godaste, nyttigaste och bästa kräm:
- Ett paket (som är 349 g, om ni kör Blue Dragon’s förpackning) silkestofu
- 1 banan
- 4 stoora matskedar ekologiskt, sockerfritt jordnötssmör
- 2-3 matskedar kakao
- ev lite sötningsmedel om ni önskar lite sötare smak (det gjorde jag, hehe)
2 Kommentarer
Isabelle
7 september, 2012 at 21:00Vilken fantastisk och inspirerande blogg du har!
Helt i min smak allt från träning, kost och värderingar.
Var stolt över dig själv för vad du har uppnått och vad du kommer att uppnå!
Jag kommer att fortsätta läsa och inspireras.
En liten fråga: silkestofu – i vilken typ av butik kan man hitta den varan? 🙂
Isabelle
7 september, 2012 at 21:00Vilken fantastisk och inspirerande blogg du har!
Helt i min smak allt från träning, kost och värderingar.
Var stolt över dig själv för vad du har uppnått och vad du kommer att uppnå!
Jag kommer att fortsätta läsa och inspireras.
En liten fråga: silkestofu – i vilken typ av butik kan man hitta den varan? 🙂