Inspiration och pepp Recept Vardagsuppdatering

nytt favorit-gotte!

Min storfavorit Elbe skrev för några veckor sedan om silkestofu och bjöd dessutom på ett recept på banan/jordnötspudding gjord på just denna tofu. Jag var skeptisk. Är inte jätteförtjust i banan, men med rätt täckmantel tycker jag det kan bidra till en härlig konsistens (och så är det ju ett kalasbra sätt om man vill boosta energin lite). Jordnötssmör däremot, det älskar jag. När jag äntligen hittade den där satans silkestofun (finns inte på vår lilla Ica i byn) så bestämde jag mig för att ge puddingen ett försök i alla fall.. ändrade lite i proportionerna och tillsatte några skedar kakao (nej, jag gör sällan gotte som inte innehåller någon form av choklad. Why would I? Bäst ju) och vet ni – det vart hur himla gott som helst! Nu flödar fantasin och jag har planer på att vidarutveckla detta recept, hur gott vore det inte med cashew-smör, riven citron och hackad, mörk choklad? Eller hallon och salta pistage-nötter? Åh mums, det här var verkligen en hit hörrni, ni bara måste prova!Såhär gör man världens godaste, nyttigaste och bästa kräm:

 • Ett paket (som är 349 g, om ni kör Blue Dragon’s förpackning) silkestofu
 • 1 banan
 • 4 stoora matskedar ekologiskt, sockerfritt jordnötssmör
 • 2-3 matskedar kakao
 • ev lite sötningsmedel om ni önskar lite sötare smak (det gjorde jag, hehe)
Bara att ha ner alltsammans i en skål, köra några varv med en stavmixer tills man får en jämn kräm. Häll upp i skålar/glas om det ska serveras, eller gör som jag och ha ner i en burk bara, så kan man skopa upp så mycket man önskar senare. Låt stå i kylen ett tag och sedan – njut! Jag toppade, som ni ser, mitt kvällsgotte med kokos, gojibär och rostade&saltade melonkärnor… för ovanlighetens skull 😉

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Isabelle
  7 september, 2012 at 21:00

  Vilken fantastisk och inspirerande blogg du har!
  Helt i min smak allt från träning, kost och värderingar.
  Var stolt över dig själv för vad du har uppnått och vad du kommer att uppnå!
  Jag kommer att fortsätta läsa och inspireras.
  En liten fråga: silkestofu – i vilken typ av butik kan man hitta den varan? 🙂

 • Svara
  Isabelle
  7 september, 2012 at 21:00

  Vilken fantastisk och inspirerande blogg du har!
  Helt i min smak allt från träning, kost och värderingar.
  Var stolt över dig själv för vad du har uppnått och vad du kommer att uppnå!
  Jag kommer att fortsätta läsa och inspireras.
  En liten fråga: silkestofu – i vilken typ av butik kan man hitta den varan? 🙂

Lämna ett svar