Efterrätt och gotte GODIS Jul 2015 Julmys JULRECEPT kitchenstories Kost Recept Vardagsuppdatering

Jordens Godaste Julgodis

Minns ni att jag i höstas skrev om hur det här hemma hos mig julbakades redan i augusti? Det var för att Kung Markatta bett mig ta fram ett par recept på julgodis till deras folder som skulle iväg på tryck redan då, och helt ärligt – inte mig emot att inleda säsongen för chokladpraliner, knäck och fudge lite tidigare än vanligt!

KMjul1brack

Nu finns recepten även uppe på Kung Markattas hemsida, där de samlat ett gäng finfina recept för julens bästa godis. Och ja… samtliga fyra recept jag bidrog med innehåller choklad. Tycker väl egentligen inte att det behöver motiveras, för liksom, choklad är bäst?

Ovan på bild ser ni en inte bara supergod utan även väldigt vacker kolabräck med vit choklad och lingon. Sedan gjorde jag även en chokladfudge med kakaokrisp och ett par löjligt delikata fyllda chokladpraliner. På bild nedan har vi en riktig klassiker; ischoklad.

KMjul2ischoklad

Hela listan hittar du här och i den gömmer sig förutom årets julgodis även ett par äldre recept på godsaker jag tagit fram för Kung Markatta. Bland annat;

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  ISA
  4 december, 2015 at 18:53

  jag blev såld redan vid rubriken! 😉 möööms.

 • Svara
  Linda
  4 december, 2015 at 20:18

  Hej! Jag skulle gärna vilja se nyttiga recept på kola, i vanilj, gräddkola, hallon, banan respektive chokladsmak. Gärna kolor som smälter i munnen och som man kan ha i rumstemperatur. Gärna utan dålig vispgrädde, smör, sirap och strösocker- alltså med andra nyttiga ingredienser.

  Tack för att du finns!

Lämna ett svar