Kost Okategoriserade Recept

att göra fina gotte-bollar

Får frågor om mina gotte-bollar lite titt som tätt, hur man gör dem och vad man ska tänka på och lite så. Så jag tänkte ta det här, hur jag gör mina finfina bollar. De där saltsöta, chokladiga och alldeles fantastiska bollarna jag älskar att experimentera och förgylla gråa vardagskvällar med, som man med gott samvete kan mumsa till frukost lika gärna som servera som liten efterrätt till kaffet. De bollarna!

Det finns massa sätt att göra gotte-bollar på. Det är lite utav charmen med dem, att man verkligen bara kan rensa skåpen på det som finns hemma efter gott+gott=gott-principen och nästan bombsäkert alltid få till något fantastiskt och fint! Men för att göra det enkelt, så ska ni få mina bästa tips för lyckade gotte-bollar som passar i alla lägen.

  • grunden bör vara malda nötter (gärna med lite större bitar också, för extra ”crunch”) och riven kokos.
  • beroende på vilken smak man vill ha på sina bollar använder man frysta bär eller ev en skvätt vätska så som mjölk, grädde, vatten.
  • mörk choklad att ha både i (hackad) och att sedan rulla dem i.
  • vill man inte ha dem allt för ”mörka” så kan man ev ha i lite sötningsmedel av något slag (eller socker)
De smaker jag gjort hittills är citron/ingefära, mango/chili och nu senast lakrits/havssalt. Min favorit är citron/ingefära, men också lakritsen var fantastisk -sälta i härlig kombination med chokladen. Tills sistnämnda skippade jag till exempel bären (vet inte riktigt vilket bär som passar till lakrits, men hallon bör funka?) och hade i en skvätt vatten istället. Lakritspulver, lite havssalt och så hackad mörk choklad var allt jag tillsatte utöver nötterna och kokosen här. Ja och några droppar sötningsmedel. Rullade dem i mörk choklad som jag också rört ner lite extra havssalt i. himla-goda, blev de! Citron/ingefära-bollarna gjorde jag på.. hallon, tror jag, rivet citronskal, riven ingefära, och så den vanliga nöt- och kokosbasen.
Det är verkligen bara att låta fantasin flöda! Jag är sugen på att testa med pistagenötter nästa gång, tror det kan bli supergott 🙂 måste bara hitta tiden! Har flera projekt på g… low carb pasta-rullar i ugn, nötkaka med chokladmousse, cheesecake, bär-muffins, morots-muffins, low carb-sushi, banan-snickers… jag vet bara inte riktigt när jag ska göra allt detta 😉 men det kommer, tveka inte på det!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar