Vad säger ni om jag säger choklad…
eller – choklad och mint, för att vara mer exakt…
… eller chokladfudge, kan det kanske locka?
Vad säger ni om jag säger choklad-mint-fudge-mini-paj?
- 2 dl mald mandel
- 1 dl havregryn
- 4 msk dadelpuré
- 2 msk socker (eller sötning, jag använde sötin)
- 2 msk mjölk
- 1 paket silkestofu
- 5 tsk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk mjölk
- 1/8 tsk salt
- 1/4 tsk pepparmints-arom
- 2 dl hackad choklad (100 g)
- ev. sötning
Börja med pajdegen; Rosta havregryn och mald mandel i torr stekpanna tills de fått fin yta. Låt svalna och rör sedan i resten av ingredienserna. Tryck ut i muffinsformar och ställ åt sidan medan du gör chokladfudgen.
Chokladfudge; Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna en aning och mixa alla ingredienser utom pepparmints-aromet till en slät smet. Smaka sedan av med pepparminten, tillsätt lite i taget tills smeten får önskad smak. Önskas sötare smak tillsätt valfri sötning (jag hade riktigt bitter, mörk choklad så jag ville definitivt tillsätta lite sötma, men som sagt, smaka av och avgör själv 🙂 ). Fördela smeten i de pajdegsbeklädda formarna, och ställ in i kylen. De blir bara godare och godare desto längre de ”står till sig”. Jag toppade med en enkel protein-glasyr som jag vispade ihop av proteinpulver, kvarg, vatten och grön karamell-färg.
6 Kommentarer
Anonym
25 september, 2012 at 19:09Fanny, hur mycket väger du?
roethlisberger
25 september, 2012 at 19:48haha alltså menar du att det ser ut som jag gått upp eller ner? eller varför frågar du? jag har inga problem att svara på frågan men vore kul att veta ”tanken bakom” 🙂
Anonym
25 september, 2012 at 21:01Otroligt smal MEN i muskelform, alltså ingen anorexi-varning. Därför jag frågade. Och muskler väger mer än fett.
emmaeline
25 september, 2012 at 20:47I can’t agree more… Ohmy!! Det där såg galet gott ut. Ett recept som helt klart måste sparas 🙂
Sally
27 september, 2012 at 08:49Dadelpure hur gör du det? Är det så lätt som mixade dadlar med lite vatten?
roethlisberger
27 september, 2012 at 10:21man blötlägger dadlar i några timmar i kylen, sedan häller man av vattnet och mixar dem! superenkelt och jättegott också att ha i yoghurt, på macka, i bars.. 🙂