God dag!
Igår böts utgång och studentfirande i sista minuten ut till hemmakväll. En välbehövlig sådan, antar jag, då jag vaknade närmare tolv i morse efter 11 timmars sömn. Skönt skönt skönt!
Idag tänkte jag tvätta bilen (jo, det är sant)men här regnar det. Så det skjuter jag upp till helgen (något att se fram emot, osv, he-he..) Istället gjorde jag en liten sats egen choklad att mumsa på senare! Jag står för matlagningen här hemma ikväll, så för att alla ska bli nöjda(ibland tycker övriga familjemedlemar att jag äter lite ”konstigt”) blir det fyllda taco-paprikor med diverse tillbehör. Men man måste ju ha något sött efter, ni vet.
Choklad är gott i alla former, tycker jag. Ljus, mörk, mousse, kaka, glass, sås, ljus, hackad smält… och allt blir lite godare med choklad! Att göra själv kan väl inte vara så svårt, tänkte jag, och nä! Tänk för det var det inte. Tvärtom var det superenkelt och gick på två minuter. Jag har bara kokosfett med smak, så att det skulle bli kokos-choklad i någon form var som givet. La till lite havssalt och sega aprikoser för att på så vis uppnå choklad-perfektion 😉
- 1 dl kokosfett (med eller utan smak)
- 1,5 msk kakao
- 3/4 dl riven kokos
- 2 finhackade, torkade aprikoser
- några nypor havssalt (flingor)
- ev. sötning om man inte gillar mörkmörk choklad (som det ju annars blir)
7 Kommentarer
Linda
6 juni, 2012 at 18:51Jag väntar fortfarande spänt på glassreceptet så jag kan göra det såfort som möjligt! 🙂
roethlisberger
6 juni, 2012 at 19:10om du rullar ner ser du att det redan finns uppe :p
Linda
6 juni, 2012 at 21:01Haha oj shit, sorry! Hade jag helt missat. Tack! 🙂
Anonym
6 juni, 2012 at 22:34brukar du använda kesella vanilj när du äter din vaniljkesokvarg eller har du naturell och smaksätter den?
roethlisberger
6 juni, 2012 at 22:53jag använder bara naturell, som jag blandar med keso och så har jag i vaniljpulver 🙂 men den smaksatta vaniljkesellan är faktiskt riktigt god!
Mica
28 juni, 2012 at 11:11Fanny! Mitt blev ju lika löst som vatten? Nu är de dock i frysen men de känns inte som dom kommer bli sådär fina eller bli något alls :O
roethlisberger
28 juni, 2012 at 14:10Det är väldigt löst! Sen ska man förvara dem i frysen, och ”äta därifrån” liksom. De blir hårda! 🙂 hoppas det smakar!