Okategorierat Recept Vardagsuppdatering

egen choklad med krispig kokos, sega aprikoser och en nypa havssalt

God dag!

Igår böts utgång och studentfirande i sista minuten ut till hemmakväll. En välbehövlig sådan, antar jag, då jag vaknade närmare tolv i morse efter 11 timmars sömn. Skönt skönt skönt!

Idag tänkte jag tvätta bilen (jo, det är sant)men här regnar det. Så det skjuter jag upp till helgen (något att se fram emot, osv, he-he..) Istället gjorde jag en liten sats egen choklad att mumsa på senare! Jag står för matlagningen här hemma ikväll, så för att alla ska bli nöjda(ibland tycker övriga familjemedlemar att jag äter lite ”konstigt”) blir det fyllda taco-paprikor med diverse tillbehör. Men man måste ju ha något sött efter, ni vet.

Choklad är gott i alla former, tycker jag. Ljus, mörk, mousse, kaka, glass, sås, ljus, hackad smält… och allt blir lite godare med choklad! Att göra själv kan väl inte vara så svårt, tänkte jag, och nä! Tänk för det var det inte. Tvärtom var det superenkelt och gick på två minuter. Jag har bara kokosfett med smak, så att det skulle bli kokos-choklad i någon form var som givet. La till lite havssalt och sega aprikoser för att på så vis uppnå choklad-perfektion 😉

 • 1 dl kokosfett (med eller utan smak)
 • 1,5 msk kakao
 • 3/4 dl riven kokos
 • 2 finhackade, torkade aprikoser
 • några nypor havssalt (flingor)
 • ev. sötning om man inte gillar mörkmörk choklad (som det ju annars blir)
Smält kokosfettet i vattenbad på medelvärme, när det är helt flytande stäng av och tillsätt kakao och ev sötning under omrörning. Ha i hälften av kokosen och en nypa havssalt, rör om och häll direkt ut på bakplåtspappers-klädd ”nånting” (jag tog ett plastlock från en burk, då det ju tål att stå i frysen). Strö över de finhackade aprikoserna, resten av kokosen och ytterligare någon nypa havssalt, försiktig så det inte blir för salt bara.. In i frysen så det får stelna, sen är det bara att bryta itu i lagom stora bitar 🙂 gott gott gott!

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Linda
  6 juni, 2012 at 18:51

  Jag väntar fortfarande spänt på glassreceptet så jag kan göra det såfort som möjligt! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   6 juni, 2012 at 19:10

   om du rullar ner ser du att det redan finns uppe :p

 • Svara
  Linda
  6 juni, 2012 at 21:01

  Haha oj shit, sorry! Hade jag helt missat. Tack! 🙂

 • Svara
  Anonym
  6 juni, 2012 at 22:34

  brukar du använda kesella vanilj när du äter din vaniljkesokvarg eller har du naturell och smaksätter den?

  • Svara
   roethlisberger
   6 juni, 2012 at 22:53

   jag använder bara naturell, som jag blandar med keso och så har jag i vaniljpulver 🙂 men den smaksatta vaniljkesellan är faktiskt riktigt god!

 • Svara
  Mica
  28 juni, 2012 at 11:11

  Fanny! Mitt blev ju lika löst som vatten? Nu är de dock i frysen men de känns inte som dom kommer bli sådär fina eller bli något alls :O

  • Svara
   roethlisberger
   28 juni, 2012 at 14:10

   Det är väldigt löst! Sen ska man förvara dem i frysen, och ”äta därifrån” liksom. De blir hårda! 🙂 hoppas det smakar!

Lämna ett svar