Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

två röror på en kväll

Till kvällens middag, som var torsk panerad i kokosmjöl, serverades två goda röror. Enkla, färgglada (kan behövas i detta vintermörker!) och väldigt väldigt goda! En len avocadosås med wasabi-sting, och en röra med råa morötter, syrlig lime och färsk ingefära. Fräscht, var ordet!Morotsröra (blir ca 2,5 dl)
180 g morötter (för mig var det en och en halv stor morot)
1/2 dl cashewnötter
3/4 dl majs
saften från 1/2 lime
ca 2 cm färsk ingefära
någon nypa havssalt

Skär morot och ingefära i centimeterstora bitar och mixa sedan tillsammans med resten. Man får stanna och skrapa ner från sidorna med en slev då och då, men tillslut har man en härlig och riktigt fräsch röra. Passade utmärkt till fisk, säkert jättegott till kyckling eller grillat också.

Avocado/Wasabi-sås
1 mjuk avocado
4 msk kvarg
wasabi efter smak (ta det lugnt, det ska bara vara en ”touch” av wasabismak…)

Blanda med stavmixer – klart! Jag lyckades få till en perfekt balans mellan den lena avocadon och den heta wasabin, men man lätt tar för mycket wasabi så tillsätt bara lite i taget och smaka av, det är inte godare desto starkare det blir… Denna röra var som gjord att serveras med fisk, så kan tänka mig att det passar till lax, räkor och även som dressing också. YUM.

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Marie
  13 december, 2012 at 22:03

  Åh, fantastiska smaker! Hade nog bara mosat avocadon lätt för att behålla lite bitar. Men härligt med kryddigt, juligt och fräscht på samma gång 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   14 december, 2012 at 07:12

   jag funderade på det, men ville inte riskera att wasabin skulle klumpas i och med att man skippade mixer 😉 och en len kräm var perfekt till den panerade fisken och den andra, lite ”grövre” röran 🙂

 • Svara
  Marie
  13 december, 2012 at 22:03

  Åh, fantastiska smaker! Hade nog bara mosat avocadon lätt för att behålla lite bitar. Men härligt med kryddigt, juligt och fräscht på samma gång 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   14 december, 2012 at 07:12

   jag funderade på det, men ville inte riskera att wasabin skulle klumpas i och med att man skippade mixer 😉 och en len kräm var perfekt till den panerade fisken och den andra, lite ”grövre” röran 🙂

 • Svara
  Clara
  13 december, 2012 at 22:27

  Hej Fanny!

  Jag har läst din blogg länge nu och får hopp om att kunna ta mig ur denna ständiga spiral när jag läser hur du har kämpat dig fri från mat- och psykiska problem! Jag undrar om jag kan få maila dig om en sak som jag skulle vilja ha din åsikt om.. Kanske kan du hjälpa mig och det skulle betyda otroligt mycket. Jag har inte hittat ngn mailadress men nu lämnar jag ju min så vore väldigt tacksam om du skickade ett mail så att jag kan skriva några rader!

  Mvh Clara

 • Svara
  Clara
  13 december, 2012 at 22:27

  Hej Fanny!

  Jag har läst din blogg länge nu och får hopp om att kunna ta mig ur denna ständiga spiral när jag läser hur du har kämpat dig fri från mat- och psykiska problem! Jag undrar om jag kan få maila dig om en sak som jag skulle vilja ha din åsikt om.. Kanske kan du hjälpa mig och det skulle betyda otroligt mycket. Jag har inte hittat ngn mailadress men nu lämnar jag ju min så vore väldigt tacksam om du skickade ett mail så att jag kan skriva några rader!

  Mvh Clara

 • Svara
  sabina
  14 december, 2012 at 10:11

  åh vad härligt gott det lät!
  jag är dålig på att komma på nya recept med just torsk och det blir så lätt att man äter samma sak hela tiden, men det här ska absolut testas! älskar fräscha kalla såser så det här sparas i receptlistan! 🙂

 • Svara
  sabina
  14 december, 2012 at 10:11

  åh vad härligt gott det lät!
  jag är dålig på att komma på nya recept med just torsk och det blir så lätt att man äter samma sak hela tiden, men det här ska absolut testas! älskar fräscha kalla såser så det här sparas i receptlistan! 🙂

Lämna ett svar