Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering VEGAN

Chocolate Cookie Dough Fudge Cake

Jag har använt silkestofu i bakverk flera gånger. Det blir himla gott, storfavoriter här hemma är min chokladmousse och chokladkakan med honungsrostade pekannötter och havssalt… Men vanlig tofu, har jag liksom eh, inte tänkt på att man såklart också kan använda. När jag idag ville göra en no bake kaka, tänkte jag att det var en perfekt ingrediens då den är lite fastare än silkes-varianten.

Ja, det gick väldigt himla jättebra. Få ingredienser, ingen tid i ugn, minimalt med disk då man lätt gör både botten och fyllning i samma mixer och sedan bara låter hela alltihopa stå till sig i kylen någon timme. Och smaken, ja bilden att döma – vad tror ni??doublechoconobake1

Ja. Den smakade lika gott som den ser ut att göra… Egentligen skulle jag bara smaka för att veta att receptet kunde delas här med er, men den där smaktuggan blev visst en bit. Som blev en till bit. Som blev lunch. Åhnej, så förförligt med chokladkaka till lunch. doublechoconobake6

Den här kakan är som sagt löjligt enkel att slänga ihop. Den passar även för veganer om man väljer en vegansk choklad och mjölk, typ mandelmjölk. Nu är ju inte jag vegan så jag körde på en 70% ”vanlig” ekologisk som är rätt så osöt, därav sötade jag lite mer utöver den angivna mängden i receptet. Ännu ett fint plus med denna kaka är ju att man kan variera smakerna i det oändliga – varför inte köra på smaksatt choklad eller slänga ner lite bär eller nötter eller… ja, vad du nu gillar! Själv har jag ett gäng idéer på lager som lär bli testade inom snar framtid.

doublechoconobake2doublechoconobake3

Botten:

 • 120g valnötter
 • 2 msk kakao
 • 7 dadlar

Fyllning:

 • 270g tofu (ett paket)
 • 3 msk kakao
 • 4 msk sötning (beroende på vilken choklad du använder och hur sött du vill ha det, öka ev mängden sötning. Smaka av!)
 • 100g choklad
 • 2 msk mjölk
 • en nypa salt

Börja med att mixa ingredienserna till botten, den kommer börja ”crumbla” sig och då är den klar. Spara 1/4-1/3 av degen och tryck ut resten i botten av en form. In i kylen med både botten och sparad deg medan du gör fyllningen.

Skölj tofu och lägg på lite hushålsspapper. Smält chokladen och låt svalna något. Mixa tofun några varv innan du tillsätter resterande ingredienser, inklusive den smälta chokladen. Smaka av med sötning, och använd vilken sort du vill, jag körde på en vanlig strö-variant, men honung eller agave går säkert lika bra! Eftersom chokladen stelnar när den svalnar kommer fyllningen ganska snabbt bli fastare, så när du väl har en jämn ”smet” (tjock smet, väldigt tjock, den ska inte rinna utan är mer som en deg) för över till formen. Jämna ut över bottnen och avsluta med att smula över den sparade degen. Tryck till lätt så deg-smulorna liksom ”sitter på plats”. In i kylen och låt stå till sig, jag provade (och fotade) min efter bara en timme, så är det all tid man har duger det fintdoublechoconobake4!doublechoconobake7
ALLTSÅ NI SER JU !!!!!! Typ som att äta en enda stor fudge-bit. Len, chokladig och alldeles ljuuuuuvlig…doublechoconobake5

Du kanske gillar

11 Kommentarer

 • Svara
  Lisleott
  20 april, 2014 at 17:06

  Alltså.

  HERRE. GUD.

  Jo, men jag vet vad jag ska göra ikväll. Eventuellt imorgon också. Och typ varje dag för resten av mitt liv, av bilden att döma. DET SER HELT STÖRT GOTT UT.

 • Svara
  Johanna
  21 april, 2014 at 04:19

  Åh men gud så gott. Denna måste jag definitivt pröva! 😀

 • Svara
  Jessica
  21 april, 2014 at 09:16

  Har du använt hård eller slikestofu? 😀

  • Svara
   roethlisberger
   21 april, 2014 at 12:19

   hehe, har du läst inledningen? 😉 Vanlig tofu i denna (Kung Markattas) ! 🙂

 • Svara
  Micki
  21 april, 2014 at 17:28

  Hur stor form använder du? 🙂

  • Svara
   Micki
   24 april, 2014 at 22:59

   FANNYYY DEN VA SJUKT GOD OH MY GOSH!
   Hade inte en så liten form som du använt så dubblade både botten och fyllning,men hade gärna tio-dubblat så gudagod som den va. TACK HAHAH <3
   Får jag rekommendera att den här skulle bakas och säljas på kafét jag jobbar på?
   Kram

   • Svara
    roethlisberger
    25 april, 2014 at 06:37

    Vad roligt att höra! Mr här hemma äter inte nötter, så jag ”var tvungen” att äta denna själv.. hemskt jobbigt som du förstår 😉
    Vilket kafé jobbar du på? 🙂 väldigt roligt att du gillar! Kram

 • Svara
  jeanna
  22 april, 2014 at 20:12

  Men sluuuuta va gött det ser ut!

 • Svara
  Elsa
  22 april, 2014 at 20:46

  Wow! Blir minst sagt sugen på att testa!

  En fråga också:
  Använder du hela äggvita på dunk eller äggvita från hela ägg när du lagar mat/bakar med äggvita? Om du använder äggvita från ägg, vad gör du då med gulan? Slänger?

  Är själv tveksam till hur jag ska göra. Just nu köper jag ekologiska ägg men slänger gulan om jag ska göra något recept med enbart äggvita. Prioriterar alltså ekologiskt, som medför att jag slänger gulan istället för att köpa oekologiskt men inte slänga något. Hur gör du? Vill gärna på synpunkter/tips från dig som är en stor inspirationskälla!

 • Svara
  Sara på Vardag.nu
  23 april, 2014 at 21:08

  Spännande recept! Jag har aldrig använt tofu i något bakverk, men det känns ju självklart att det borde funka, nu när du säger det. Kakan ser jättegod ut!

  • Svara
   roethlisberger
   24 april, 2014 at 06:55

   ja det funkar verkligen kanon! 🙂 smakar liksom inget men ger grym konsistens (”utfyllning” liksom) och är perfekt för veganer som inte vill använda vanliga mejerier i bakverk 🙂

Lämna ett svar