kitchenstories LUNCH & MIDDAG Okategorierat TILLBEHÖR & SALTA SNACKS

Ljummen sallad med citron- & chilifräst nektarin, fetaost och rostade pinjenötter

Om några dagar kommer den här bloggen få nya kläder minsann! Sedan jag kom hem från Skåne har jag ägnat mig i princip uteslutande åt en enda sak: pill med bloggen. Ny header, nya färger, och ny ”struktur” överlag som jag hoppas gör det enklare för både gamla och nya läsare att hitta exempelvis recept. Efter alldeles för många svordomar, mängder av uppgivna suck och stön, timmar och åter timmar framför datorskärmen, så är det nu alltså äntligen på g! Jag ser fram emot att kunna presentera er för roethlisberger.se’s ”nya look” och hoppas givetvis att ni kommer gilla den lika mycket som jag gör.

För att inte bli galen av alla bokstäver, siffror och koder, varvar jag jobbet framför datorn med lite kreativitet i köket. Idag har jag både bakat och fotat godsaker som kommer upp här i bloggen snart, och till lunch åt jag bland annat en helt galet god sallad, som jag kände att jag ville dela med mig av nu på direkten. Så here you go!
nektarinsallad

Ljummen sallad med citron- & chilifräst nektarin, fetaost och rostade pinjenötter

(lagom till 2 portioner)

Du behöver:

 • valfri sallad att ha i botten, jag använde romansallad
 • 2 nektariner
 • en rejäl bit fetaost (ca 50g?)
 • en näve pinjenötter
 • 1 citron, skal + 2 msk saft
 • 1-2 tsk finhackad färsk röd chili
 • 1,5 msk kokossocker eller sukrin gold

Gör såhär:

 1. Skölj och strimla salladen grovt. Lägg i en skål, fyll på med kallt vatten och ställ in i kylen.
 2. Riv citronskal och rör ihop med 2 msk av citronsaften, finhackad chili och socker/sukrin gold.
 3. Skär nektarinen i klyftor och smula fetaosten grovt.
 4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme, häll över på en tallrik när de fått lite färg.
 5. Stek nektarinklyftorna hastigt på hög värme med lite olja. Dra pannan från från plattan och häll över dressingen,rör försiktigt.
 6. Sila av vattnet från salladen och låt rinna av. Sprid sedan ut salladsbladen på ett serveringsfat, lägg på nektarinklyftorna (+dressingen från pannan), toppa med den smulade fetaosten och de rostade pinjenötterna.

nektarinsallad1

Du kanske gillar

1 Kommentar

 • Svara
  Emilia
  21 juli, 2016 at 17:30

  Kreativ sallad! Måste förstås testa.

  Spännande med ny design också 🙂

Lämna ett svar