Okategorierat Övningar Träning workoutstories

Den där jäkla Sally…

Några av er som hängt med en längre tid kanske minns att jag för snart två år sedan skrev om det jag kommit att kalla för ”att köra en Sally” (HÄR). Sally är väl en övningsvariant, kan man säga. Sally är även svinjobbig, vilket är skälet till att jag mer eller mindre förträngt det hela. Tills jag i förrgår av en slump fick upp låten Flower av Moby i min spotifylista och påmindes. Det är nämligen den låten som utgör ”basen” för övningen. I princip hela texten går ”Bring Sally up, bring Sally down”, och det en gör är helt enkelt att utföra övningen/rörelsen i takt med låttexten; upp och ner, upp och ner, osv osv osv i 3,5 väääldigt långa minuter…

En kan köra Sally med vilken övning som helst egentligen. Själv körde jag denna gång 3 varv – 1 runda knäböj, 1 runda marklyft och 1 runda bänk. Tänk på att ta en lätt vikt. Jag är för tillfället väldigt ovan vid högreppare och mjölksyra, så de 30 kg jag la på i knäböjen blev faktiskt för mycket för mig mot slutet av låten, och jag orkade inte de sista 30 sekunderna.

Här är en video med ihopklipp från mina Sally-rundor böj och mark som jag la upp på instagram efteråt;

 

Har du provat Sally? Vilken övning körde du? Jag tänker att jag ska ”Sally-testa” mig igenom övningar som chins, utfall och raka marklyft. Hua!

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Hanna
    18 december, 2016 at 22:50

    Fy sjutton! Det där ser ut som en plåga…

Lämna ett svar