Recept Vardagsuppdatering

att göra mandel(eller-vilken-nöt-som)-smör

Jag har utgått från detta recept men använt kokosfett istället för rapsolja (för det hade jag inte hemma) och det blev skitbra. Man kan givetvis göra smör på vilka nötter man vill, och önskar man ett lite sötare smör är det bara att tillsätta honung, sötningsmedel, socker – eller vad man nu föredrar att söta med.

 • 2,5 dl naturella mandlar
 • 2 msk kokosfett
 • 1/2-1 tsk havssalt

Först mal du mandlarna till ett fint mjöl, har i kokosfett och salt (smaka av, nog för att det är gott med salt men det behövs inte så mycket här). Mixmix med matberedare eller stav eller hur du nu väljer att göra, det går säkert att ”knåda” ihop också, själv körde jag med stav. Jag tillsatte också en ytterst liten skvätt vatten för att inte få det alltför ”stabbigt”. Det ska ju ändå vara smör, liksom.

Bredde ett lager på en riskaka till frukost idag, och la några skivor kiwi ovanpå. Himmel, så gott!

 

 

 

 

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Anonym
  8 juni, 2012 at 20:44

  åh! det här måste jag testa

  • Svara
   roethlisberger
   8 juni, 2012 at 21:35

   gör det! Hur gott som helst 🙂

 • Svara
  Anonym
  8 juni, 2012 at 20:44

  åh! det här måste jag testa

  • Svara
   roethlisberger
   8 juni, 2012 at 21:35

   gör det! Hur gott som helst 🙂

Lämna ett svar