BARS & RUTOR COPYCATS & DIY Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

DIY Spirulina Bounce Ball

Det tog lång tid innan jag ens ”vågade” smaka den gröna bouncebollen med spirulina och ginseng. För ja, de som smakat spirulina vet att smaken kanske inte riktigt är varför man äter det… inte jättegott. En nypa åker ner i smoothies och liknande hos mig, men det är ungefär så långt jag velat sträcka mig.

Men när jag väl smakade den, den gröna bouncebollen, så smakade den ju ljuvligt! Marsipan, brukar de flesta tänka på, och jag håller med. Det är faktiskt en av mina absoluta favoritsmaker numera, supergod! Och den smakar givetvis inte spirulina, inte alls.

Idag gjorde jag mina egna gröna, spirulinaboostade bounce-inspirerade bollar/bars och de blev himlans himlans bra! Ginseng vet jag ärligt talat knappt vad det är, än mindre har jag det i mitt skafferi. Dessa är istället en mix av mandlar, vaniljsmakande risprotein, sesamfrön, torkade russin, agave och ja – spirulina. Prova prova prova, är allt jag kan säga.

spirulinabounce1

För en 4-5 bollar: (bounce bollar är ju typ en blandning mellan boll och bar, typ.. platta bollar?)

 • 100g mandel
 • 20g risprotein med vaniljsmak
 • 35g havregryn
 • 10g sesamfrön
 • 40g russin
 • 40g agave
 • 1/3 tsk vaniljpulver
 • 1/2 tsk spirulina
 • 1-2 msk mandelmjölk

Mixa. Yes that’s that. Mixa allt utom mandelmjölken till en jämn massa. Förflytta till en bunke och ha i lite mjölk i taget, jag skvätte i en dryg matsked och knådade ihop med händerna, tillsätt mer om du anser att det behövs. Forma till stora bollar och ställ åt sidan. Jag krossade två nävar cashewnötter och rullade bollarna i dem – då plattas de liksom oundvikligen till och man får plattare ”bollar”, dvs det blir mer bars. Förvara i kylen och tada – hemmagjorda spirulina bounceballs!

 

spirulinabounce2

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  pussel
  29 juli, 2015 at 17:50

  Gjorde dessa idag. Dock utan agave, tog 50 g russin istället, kokosmjölk istf mandelmjölk och rullade dem i hampafrön. De smakar helt OK. Känns som så lite spirulina, men lika bra det. Har mått illa de senaste gångerna jag har haft spirulina i smoothie. Tar nog alltid lite för mkt av alger och växtprotein, mer än mina tarmar (bakterier) tål.

 • Svara
  pussel
  29 juli, 2015 at 17:50

  Gjorde dessa idag. Dock utan agave, tog 50 g russin istället, kokosmjölk istf mandelmjölk och rullade dem i hampafrön. De smakar helt OK. Känns som så lite spirulina, men lika bra det. Har mått illa de senaste gångerna jag har haft spirulina i smoothie. Tar nog alltid lite för mkt av alger och växtprotein, mer än mina tarmar (bakterier) tål.

Lämna ett svar