Vardagsuppdatering

Fråga Fanny

Det droppar in frågor titt som tätt, som jag försöker svara så gott jag kan och hinner, men ibland blir det lite oreda och jag kan tyvärr ha missat någon fråga.. så därför, kör vi nu en liten frågestund! Tror inte (?) jag haft det på denna blogg förr, så det kanske är på tiden 🙂

Fråga på, jag svarar när det finns ett hyggligt gäng frågor, antingen skriftligt eller kanske kanske i videoblogg (beror lite på vad det är för typ av frågor ni stället, hehe). Men alltså – i detta inlägg skriver ni frågorna, som kan vara om lite vad som helst; kanske undrar ni vad jag har för knep till bästa frukost-smoothien, eller vad jag har för skostorlek, eller vad jag sysslat med för sport under min uppväxt, eller… ja, vad ni nu kan tänkas undra 🙂 fråga på!Ps: senare kommer inlägg med både hummus- och mandelsmörsrecept. Båda blev fantastiskt lyckade och nu vill jag bara äta hummus och mandelsmör mest hela tiden 😀

Du kanske gillar

34 Kommentarer

 • Svara
  Emma | Tillvaron
  8 juni, 2012 at 11:21

  Jag vill veta hur ditt upplägg av kost och träning såg ut från ”start”, och hur det har har förändrats med tiden.

 • Svara
  Emma | Tillvaron
  8 juni, 2012 at 11:21

  Jag vill veta hur ditt upplägg av kost och träning såg ut från ”start”, och hur det har har förändrats med tiden.

 • Svara
  Åsa
  8 juni, 2012 at 15:38

  Undrar om du har några bra tips på hur man förbättrar sin kondition. Har varit skadad länge och försöker komma igång med att löprträna igen och det går under all förväntan och jättesegt. Några tips?

 • Svara
  Åsa
  8 juni, 2012 at 15:38

  Undrar om du har några bra tips på hur man förbättrar sin kondition. Har varit skadad länge och försöker komma igång med att löprträna igen och det går under all förväntan och jättesegt. Några tips?

 • Svara
  Becka
  8 juni, 2012 at 15:43

  Jag undrar om du inte kan börja lägga upp bilder på vad du äter varje dag? Vet att det kanske låter jobbigt, och att du kanske tycker att det inte är något speciellt recept eller att du visat det förut, men det gör inget. Jag har precis flyttat hemifrån för att börja plugga i höst och har ingen som helst kunskap kring matlagning. Inspirationen tryter! Och jag vägrar laga falukorv och stuvade makaroner osm jag vuxit upp med. Jag vill laga hälsosamt, som du! 😉

 • Svara
  Becka
  8 juni, 2012 at 15:43

  Jag undrar om du inte kan börja lägga upp bilder på vad du äter varje dag? Vet att det kanske låter jobbigt, och att du kanske tycker att det inte är något speciellt recept eller att du visat det förut, men det gör inget. Jag har precis flyttat hemifrån för att börja plugga i höst och har ingen som helst kunskap kring matlagning. Inspirationen tryter! Och jag vägrar laga falukorv och stuvade makaroner osm jag vuxit upp med. Jag vill laga hälsosamt, som du! 😉

 • Svara
  Fanny
  8 juni, 2012 at 15:47

  Jag undrar om du har provat Kung Markattas nötsmör? Såg inne på Maxi härom dagen att de precis börjat sälja både mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör. Vore kul om du hade testat och kunde jämföra med de smör som du själv gjort! 🙂 Tack för en superinspirerande blogg! Älskar hälsosam mat. Vore även kul om du kunde lägga upp lite mer recept och så på typ lunch/middag. Nu är det mycket frukost, men det är ju kul och inspirerande det med såklart! Keep up the good work!

 • Svara
  Fanny
  8 juni, 2012 at 15:47

  Jag undrar om du har provat Kung Markattas nötsmör? Såg inne på Maxi härom dagen att de precis börjat sälja både mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör. Vore kul om du hade testat och kunde jämföra med de smör som du själv gjort! 🙂 Tack för en superinspirerande blogg! Älskar hälsosam mat. Vore även kul om du kunde lägga upp lite mer recept och så på typ lunch/middag. Nu är det mycket frukost, men det är ju kul och inspirerande det med såklart! Keep up the good work!

 • Svara
  Alexandra
  8 juni, 2012 at 16:51

  Jag undrar hur du mådde efter ditt suicidförsök i december. Hur agerade vårdpersonalen? Var du inlagd? Tvångsinlagd? Hur var din relation till din mamma och hur är den nu? Hur kom du ur din bulimi, tips gärna.

 • Svara
  Alexandra
  8 juni, 2012 at 16:51

  Jag undrar hur du mådde efter ditt suicidförsök i december. Hur agerade vårdpersonalen? Var du inlagd? Tvångsinlagd? Hur var din relation till din mamma och hur är den nu? Hur kom du ur din bulimi, tips gärna.

 • Svara
  Felicia
  8 juni, 2012 at 22:35

  Hej! Jag skulle vilja veta mer om din resa från 90 kg till där du är nu. Vad var svårast för dig, vad kändes hopplöst ibland? Jag skulle även vilja veta lite mer om hur ditt intag av mat/vilken typ av mat du har ätit från början av din resa från 90 kg tills där du är nu, du äter enligt LCHF nu va? 🙂

  Kramar!

 • Svara
  Felicia
  8 juni, 2012 at 22:35

  Hej! Jag skulle vilja veta mer om din resa från 90 kg till där du är nu. Vad var svårast för dig, vad kändes hopplöst ibland? Jag skulle även vilja veta lite mer om hur ditt intag av mat/vilken typ av mat du har ätit från början av din resa från 90 kg tills där du är nu, du äter enligt LCHF nu va? 🙂

  Kramar!

 • Svara
  felicia
  9 juni, 2012 at 08:56

  Hej fanny, jag vill börja med att berömma dig för din blogg. Så grymt bra du skriver och så fina bilder du tar. Hur det lyser i genst din blogg hur mycket du älskar allt som har med hälsa att göra. Det är just det som gör den så bra! Jag vill berätta lite om mig, nu i snart 2 veckor har jag bara ätit ren och nyttig mat. Tränar gör kag varje dag, ser till att det blir minst en aktivitet om dagen. Jag äter kesella, keso, bär, kyckling, tonfisk, ägg, kokosfett, jordnötssmör, nötter, fisk, grönsaker, gör min egen mat från grunden. Kosten har jag hållt på med sedan mars och sen hände det knappt någonting på flera m ånader även fast jag tränare regelbundet. så har nu hållt på em snart 2 veckor med strikt kost och träning varje dag. Men jag står bara still känns det som. Min dröm kropp känns så jävla långt bort just nu. Snälla fanny, Vad gör jag för fel?

 • Svara
  felicia
  9 juni, 2012 at 08:56

  Hej fanny, jag vill börja med att berömma dig för din blogg. Så grymt bra du skriver och så fina bilder du tar. Hur det lyser i genst din blogg hur mycket du älskar allt som har med hälsa att göra. Det är just det som gör den så bra! Jag vill berätta lite om mig, nu i snart 2 veckor har jag bara ätit ren och nyttig mat. Tränar gör kag varje dag, ser till att det blir minst en aktivitet om dagen. Jag äter kesella, keso, bär, kyckling, tonfisk, ägg, kokosfett, jordnötssmör, nötter, fisk, grönsaker, gör min egen mat från grunden. Kosten har jag hållt på med sedan mars och sen hände det knappt någonting på flera m ånader även fast jag tränare regelbundet. så har nu hållt på em snart 2 veckor med strikt kost och träning varje dag. Men jag står bara still känns det som. Min dröm kropp känns så jävla långt bort just nu. Snälla fanny, Vad gör jag för fel?

 • Svara
  Lisa
  9 juni, 2012 at 11:18

  Hej! Jag har hela mitt liv sprungit väldigt mycket, har alltid i princip bara löptränat. Jag har alltid också ätit precis allt jag velat och allt jag varit sugen på och aldrig tänkt mer på det, men de senaste åren så har jag lagt på mig lite och jag skulle vilja gå ner några kilon nu. Tror du att jag kan gå ner om jag bara fortsätter löpträna (springer i snitt 4-5 gånger i veckan och då typ en mil) eller tror du att jag måste börja styrketräna för att gå ner? Självklart förstår jag att jag måste lägga om kosten också och inte äta allt som jag vill hela tiden som jag tidigare har kunnat. Jag tycker bara att styrketräning är så fruktansvärt tråkigt. Har du några tips på hur man kan göra enkla och effektiva övningar hemma?

 • Svara
  Lisa
  9 juni, 2012 at 11:18

  Hej! Jag har hela mitt liv sprungit väldigt mycket, har alltid i princip bara löptränat. Jag har alltid också ätit precis allt jag velat och allt jag varit sugen på och aldrig tänkt mer på det, men de senaste åren så har jag lagt på mig lite och jag skulle vilja gå ner några kilon nu. Tror du att jag kan gå ner om jag bara fortsätter löpträna (springer i snitt 4-5 gånger i veckan och då typ en mil) eller tror du att jag måste börja styrketräna för att gå ner? Självklart förstår jag att jag måste lägga om kosten också och inte äta allt som jag vill hela tiden som jag tidigare har kunnat. Jag tycker bara att styrketräning är så fruktansvärt tråkigt. Har du några tips på hur man kan göra enkla och effektiva övningar hemma?

 • Svara
  Anonym tjej
  9 juni, 2012 at 15:35

  Hej! Räknar du kalorier eller har du gjort det? Har du några tips till mig som försöker SLUTA räkna, det går bara inte, siffrorna finns där i huvudet hela tiden (inga exakta siffror alltså men jag uppskattar allting). Hjälp? 🙁
  Sen undrar jag var i Sverige du bor och om du är tillsammans med någon?

 • Svara
  Anonym tjej
  9 juni, 2012 at 15:35

  Hej! Räknar du kalorier eller har du gjort det? Har du några tips till mig som försöker SLUTA räkna, det går bara inte, siffrorna finns där i huvudet hela tiden (inga exakta siffror alltså men jag uppskattar allting). Hjälp? 🙁
  Sen undrar jag var i Sverige du bor och om du är tillsammans med någon?

 • Svara
  Felicia
  10 juni, 2012 at 11:55

  Hej, ville tillägga också vilka ”basvaror” du har hemma, alltså mat. Vilka varor du använder mest osv. 🙂
  Vill också ha ditt recept på vaniljkvargkeso, som jag letat efter i din blogg men inte hittat! :O Jag älskar själv kvarg 🙂
  Kram

 • Svara
  Felicia
  10 juni, 2012 at 11:55

  Hej, ville tillägga också vilka ”basvaror” du har hemma, alltså mat. Vilka varor du använder mest osv. 🙂
  Vill också ha ditt recept på vaniljkvargkeso, som jag letat efter i din blogg men inte hittat! :O Jag älskar själv kvarg 🙂
  Kram

 • Svara
  emma
  10 juni, 2012 at 21:43

  hej fanny! kul med frågestund 🙂
  jag vill bli ”thightare” allmänt på min kropp så att säga, känner mig rätt klumpig på något sätt ibland i vissa situationer, du kanske vet hur jag menar? så vill veta dina bästa tips till att bli det men också att bygga upp en självkänsla och självförtroende över att våga stå för sin kropp och sitt ”jag”! tack för en bra blogg 🙂

 • Svara
  emma
  10 juni, 2012 at 21:43

  hej fanny! kul med frågestund 🙂
  jag vill bli ”thightare” allmänt på min kropp så att säga, känner mig rätt klumpig på något sätt ibland i vissa situationer, du kanske vet hur jag menar? så vill veta dina bästa tips till att bli det men också att bygga upp en självkänsla och självförtroende över att våga stå för sin kropp och sitt ”jag”! tack för en bra blogg 🙂

 • Svara
  carro
  11 juni, 2012 at 11:53

  Hur kom du över ditt ex? Jag har nyligen blivit dumpat och är helt förkrossad. Kan inte sluta gråta… Tack för en fin blogg!

 • Svara
  carro
  11 juni, 2012 at 11:53

  Hur kom du över ditt ex? Jag har nyligen blivit dumpat och är helt förkrossad. Kan inte sluta gråta… Tack för en fin blogg!

 • Svara
  Anna
  11 juni, 2012 at 16:24

  Hur fick du inspirationen och kände orken till att gå ner i vikt?? Jag har själv lagt på mig ungefär 15 kilo på ett och ett halvt år och jag behöver tips och råd på hur man ska lyckas och hitta den där drivkraften. Du inspirerar mig!
  Kram

 • Svara
  Anna
  11 juni, 2012 at 16:24

  Hur fick du inspirationen och kände orken till att gå ner i vikt?? Jag har själv lagt på mig ungefär 15 kilo på ett och ett halvt år och jag behöver tips och råd på hur man ska lyckas och hitta den där drivkraften. Du inspirerar mig!
  Kram

 • Svara
  Alexandra
  11 juni, 2012 at 17:55

  Kom på en till fråga. Har du tänkt att återuppta gymnasiet någongång? Menar mer att du inte kommer kunna söka till något Universitet när du inte har någon behörighet, därav min fråga. Hur känner du inför det?

 • Svara
  Alexandra
  11 juni, 2012 at 17:55

  Kom på en till fråga. Har du tänkt att återuppta gymnasiet någongång? Menar mer att du inte kommer kunna söka till något Universitet när du inte har någon behörighet, därav min fråga. Hur känner du inför det?

 • Svara
  Mikaela
  12 juni, 2012 at 13:58

  Hur går det med PT-utbildningen?

  • Svara
   roethlisberger
   12 juni, 2012 at 22:48

   Det går bra, ska tillbaka till skolan i September 🙂 tills dess jobbar jag och pluggar (ytterst lite, men dock) hemifrån.

 • Svara
  Mikaela
  12 juni, 2012 at 13:58

  Hur går det med PT-utbildningen?

  • Svara
   roethlisberger
   12 juni, 2012 at 22:48

   Det går bra, ska tillbaka till skolan i September 🙂 tills dess jobbar jag och pluggar (ytterst lite, men dock) hemifrån.

 • Svara
  johana
  14 juni, 2012 at 16:19

  Tack för en awesome blogg, tänkte bara fråga är det onyttigt att äta en stor tsk jordnötssmör om dagen? Jag tränar dagligen och äter en hälsosam kost annars.

 • Svara
  johana
  14 juni, 2012 at 16:19

  Tack för en awesome blogg, tänkte bara fråga är det onyttigt att äta en stor tsk jordnötssmör om dagen? Jag tränar dagligen och äter en hälsosam kost annars.

Lämna ett svar