Efterrätt och gotte Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

en födelsedagsmiddag

Självklart började jag planera min födelsedagsmiddag för flera veckor sedan. Den ena idéen mer storslagen och spektakulär än den andra. Slutade gjorde det dock med en enkel tvårätters full av mina favoritsmaker.

Till huvurätt grillade vi färsk kyckling och pepparbiff. Till det kokt färskpotatis och en kall sweetchili-sås. Två stora sallader, en med frukt, och en lite matigare med bland annat rödbetor. Alla uppskattade maten och min 15 åriga lillebror tog om tre gånger, alltid ett bra betyg.

fodelsedag1Som ni kanske märkt gillar jag att ha frukt i salladen. Det blir så fräscht, vackert och givetvis – gott! I fredags blev det aprikoser, grön kiwi och tomat på toppen av lite vanlig grönsallad.fodelsedag2Nästa sallad var i princip ett berg av mina favoritgrejer. Päron, rödbetor, rödlök, torkade aprikoser, hackade valnötter och massa massa smulad fetaost över det. Alltså denna kombo är oslagbar. Rakt upp och ned som den är, eller som tillbehör.fodelsedag3 fodelsedag4När alla ätit sig mätta och belåtna serverades efterrätten… vad det blev? Choklad plus choklad. Det var ju ändå min födelsedag. Länge velade jag om vad jag skulle göra, kanske en stor fluffig tårta med frukt? Eller varsin muffin med någon skoj topping? Kladdkaka? Glass? Men så blev det två säkra kort istället, ett välbeprövat recept som jag gör ofta och verkligen älskar : chokladmousse. Något fattades och därför slängde jag ihop ett par choklad nutella kakor att servera till.fodelsedag9Jag lät alla gissa ingredienser när sista smulan var uppskrapad (för ja, detta var en uppskattad efterrätt!) och eh, det gick inte så bra. Att jag just fick min 15 åriga lillebror att äta svarta bönor, tofu och avocado i en och samma måltid, utan protester (tvärtom!) kändes som en seger i sig. De kakor som inte användes till efterrätten lät jag stå framme på diskbänken, och när jag några timmar senare städade undan var de mirakulöst uppätna… hmmm när gästerna vet vad de äter, och dessutom inte brukar baka liknande själva, ändå går och smånallar – har man fått till det! 😉fodelsedagen6

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Ellinor
  26 augusti, 2013 at 07:41

  Vilken festmåltid!
  Älskar verkligen sallad och de oändliga kombinationsmöjligheter som de ger. Rödbetor, päron, salt getost och valnötter är verkligen en oslagbar kombo.

  Måste verkligen testa de där kakorna SNART!

  Kram

 • Svara
  Ellinor
  26 augusti, 2013 at 07:41

  Vilken festmåltid!
  Älskar verkligen sallad och de oändliga kombinationsmöjligheter som de ger. Rödbetor, päron, salt getost och valnötter är verkligen en oslagbar kombo.

  Måste verkligen testa de där kakorna SNART!

  Kram

Lämna ett svar